Hilversum,
28
november
2016
|
15:51
Europe/Amsterdam

NIEUW BLOED IN TWEEDE SEIZOEN HOLLANDS HOOP

CAST HOLLANDS HOOP II BREIDT UIT MET GAITE JANSEN, CAMILLA SIEGERTSZ EN JONAS SMULDERS

Acteurs Gaite Jansen, Camilla Siegertsz en Jonas Smulders zijn te zien in het tweede seizoen van de met een Gouden Kalf bekroonde dramaserie Hollands Hoop. Met deze aanvulling op de nog levende personages die terugkeren uit het eerste seizoen van de tragisch-komische crime-serie, staat niets een spannend en sensationeel vervolg van deel een in de weg. 

Gaite Jansen speelde eerder in films als 170Hz, Supernova en Hoe duur was de suiker. Over de grens maakt ze furore met rollen in de BBC-series Line of Duty en Peaky Blinders. Camilla Siegertsz is bekend van onder meer de televisieserie Gooische vrouwen en speelde in de misdaadfilm Schone Handen, waarvoor zij een Gouden Kalf-nominatie in de wacht sleepte. Jonas Smulders won een Gouden Kalf voor zijn rol in de One Night Stand Geen koningen in ons bloed en was onder meer te zien in de tv-series 4Jim en Familie Kruys. 

Bloed kruipt waar het niet gaan kan
Uit het eerste seizoen keren Marcel Hensema (Fokke), Kim van Kooten (Machteld), Martijn Lakemeier (Pepijn), Peter Van Den Begin (Dimitri), Nicola Djuricko (Sasha) en Hadewych Minis (Liesbeth) terug. De opnames van de succesvolle NTR/VARA-dramaserie zijn momenteel in volle gang.

Synopsis
In het eerste seizoen van Hollands Hoop maakten we kennis met een forensisch psychiater met een burn-out (Marcel Hensema), die op een kruispunt in zijn leven staat. Hij rolt in de wiethandel als hij het boerenbedrijf van zijn vader erft, dat een front voor een criminele organisatie blijkt te zijn. Zijn desintegrerend ethisch besef in combinatie met het doorgronden van het criminele brein, brengt hem meer succes dan hij aankan.

In seizoen 2 heeft Fokke de zieltogende boerengemeenschap omgetoverd tot een welvarende mini-maatschappij door een clandestiene wiet-coöperatie te stichten. Maar leider worden is één ding; leider blijven is iets geheel anders…

Naar verwachting wordt het tweede seizoen in het najaar van 2017 uitgezonden op NPO 2. 

Hollands Hoop seizoen 2 is een coproductie van de NTR en BNN-VARA.

Zie ook: Facebook en Instagram