Hilversum,
20
september
2019
|
10:39
Europe/Amsterdam

NIEUW ALBUM KINDEREN VOOR KINDEREN: REIS MEE!

Veertigste album Kinderen voor Kinderen vol nieuwe liedjes

Vrijdag 20 september komt het nieuwe album ‘Reis mee!’ van Kinderen voor Kinderen uit. Het veertigste album van het populaire kinderkoor staat vol nieuwe, vrolijke en ontroerende liedjes. De cd-titel sluit net als voorgaande jaren aan bij het thema van de Kinderboekenweek van CPNB (2 t/m 13 oktober). 

Op het door Tjeerd Oosterhuis geproduceerde album staan de bekende liedjes als Pasapas, tekst geschreven door Lucia Marthas ter ere van de Koningsspelen, Powercheck en Reis mee!, maar ook nieuwe nummers als Zwemdiploma ABC, Stiekem snoepen, Wereldreis, Kinderogen, Eigen Tempo, Oeps, Sorry, Super voetbalfan en Al 40 jaar!

Bekende namen
De titelsong Reis mee!is tot stand gekomen in een succesvolle samenwerking tussen Jochem Myjer en Tjeerd Oosterhuis. Het liedje ‘Stiekem Snoepen’ is in het kader van het 40-jarig bestaan van het koor, door kinderen van groep 6 van een basisschool geschreven onder begeleiding van de bekende singer-songwriter Sanne Hans.

Tjeerd Oosterhuis: “Ook deze keer hebben we weer keihard gewerkt om er iets bijzonders van te maken. Het is een sterk afwisselend album, dat uiteenlopende stijlen en onderwerpen heeft. De top van de Nederlandse schrijvers en muzikanten, maar ook nieuwe talenten hebben bijgedragen. Het was weer een feest om met deze getalenteerde kids te werken, voor mij is het kroonjaar 40 jaar Kinderen voor Kinderen creatief helemaal geslaagd!”.

De Grote Show in Ahoy 
De nieuwe hits van het album Reis mee! én de grootste klassiekers van de afgelopen 40 jaar zijn ook nog eens 25 en 26 oktober 2019 te horen tijdens de vier grote live shows in Rotterdam Ahoy, waar het 40-jarig bestaan van het Kinderkoor groot gevierd wordt.

De vier shows zijn bijna uitverkocht. Perskaarten zijn op aanvraag beschikbaar.

Alle informatie over Kinderen voor Kinderen is hier te vinden op de site.