18
mei
2015
|
21:10
Europe/Amsterdam

NICOLIEN SAUERBREIJ, DANIËL BOISSEVAIN EN PATRICK MARTENS IN FINALE VAN DE ZEVEN ZEEËN

FINALISTEN LOPEN STAGE OP GREENPEACE-SCHIP DE ARCTIC SUNRISE

Acteur Daniël Boissevain, snowboardster Nicolien Sauerbreij en acteur Patrick Martens staan in de finale van De Zeven Zeeën. De superfanatieke Niels Gomperts heeft in de voorlaatste aflevering die vanavond te zien was het schip moeten verlaten. De drie overgebleven kandidaten moeten tijdens een stage op het Greenpeaceschip de Arctic Sunrise nog één keer tot het uiterste gaan om zich te bewijzen als actievoerder. In de live finale wordt die stage beoordeeld en krijgen de finalisten nog een test voor hun kiezen over onze zeeën en oceanen. Die uitslag bepaalt samen met de stemmen van het publiek wie de winnaar wordt van De Zeven Zeeën. De finale van De Zeven Zeeën is op maandag 25 mei om 20:30 uur live te zien bij BNN op NPO 3.

Daniël, Nicolien en Patrick gaan met de Arctic Sunrise de Noordzee op om een eigen actiecampagne voor Greenpeace op te zetten en uit te voeren. De bekende Greenpeace-activiste Faiza Oulahsen beoordeelt de stages. Zij was één van de bemanningsleden van de Arctic Sunrise tijdens de protestactie bij een boorplatform in de Russische poolzee in 2013. Het schip werd destijds gekaapt door de Russen en Faiza werd, samen met dertig andere actievoerders, twee maanden vastgehouden.

De Zeven Zeeën is tot stand gekomen in samenwerking met Greenpeace, dat al jaren campagne voert voor de bescherming van onze zeeën. De milieuorganisatie heeft parallel aan het BNN-programma het 'Manifest der Zeven Zeeën' gelanceerd, waarin wordt opgeroepen zeeën ver weg en dichtbij goede bescherming te bieden. Tot nu toe schaarden meer dan 52.000 mensen zich achter dit manifest.


Voor meer informatie:BNN-VARA Communicatie
Thijs Verheij, 0614276423, thijs.verheij@bnnvara.nl