01
augustus
2013
|
13:38
Europe/Amsterdam

NICOLETTE IN TRANEN BIJ VERSLAAFDE RIOOLKINDEREN IN BOEKAREST

ROEMEENSE ZWERFJONGEREN VERSLAAFD AAN LIJM EN HEROÏNE

Nicolette Kluijver reist voor Spuiten en Slikken Op Reis naar Roemenië, één van de armste landen van Europa. In de hoofdstad Boekarest zwerven duizenden jongeren op straat en in het ondergrondse buizenstelsel. Ze proberen hun dagelijkse ellende te vergeten door lijm te snuiven en heroïne te spuiten. Nicolette praat met de ‘rioolkinderen’ over het harde leven op straat en de toekomst die ze voor ogen hebben. Spuiten en Slikken Op Reis is zondag 4 augustus om 22.10 uur te zien bij BNN op 3. Een preview van de aflevering is te zien op spuitenenslikken.bnn.nl.

Wanneer Nicolette de uitzichtloze situatie van de zwerfjongeren met eigen ogen ziet barst ze in tranen uit. Nicolette: ‘Zo schrijnend om een jongen van zestien zichzelf te zien bedwelmen met een zak lijm omdat hij wil ontsnappen aan de ellendige werkelijkheid. Ondanks dat ik voor Spuiten en Slikken Op Reis heel veel heftige dingen zie en meemaak komen de verhalen van zulke jonge mensen zo hard aan. Gelukkig heb ik ook instanties bezocht die zich inzetten voor deze kids en ze een toekomst proberen te geven.’

Naast Nicolette is ook Geraldine dit gaypride-weekend te zien in Spuiten en Slikken op Reis. Zij is in Nepal, waar homoseksualiteit pas sinds zes jaar legaal is. Toch is de strijd om acceptatie zeker nog niet gestreden en Geraldine kijkt hoe Nepal uit de kast aan het komen is. Ze gaat naar een park waar homo’s elkaar in het geheim ontmoeten en is aanwezig bij een ceremoniële Hindu bruiloft van twee lesbiennes.


Als eerste op de hoogte zijn van BNN-nieuws?

Volg @omroepBNN op Twitter!

Voor meer informatie: BNN Communicatie
Thijs Verheij, 035-6268913, thijs.verheij@bnn.nl