21
mei
2014
|
11:39
Europe/Amsterdam

NATUURFILMFESTIVAL VAN VARA'S VROEGE VOGELS EN EMS FILMSDe Nieuwe Wildernis, Chimpanzee, More than Honey en Minuscule; het zijn enkele spectaculaire titels die te zien zijn op het eerste grote natuurfilmfestival van VARA's Vroege Vogels en EMS Films. Het festival begint op donderdag 19 juni in Ede. Vroege Vogels-presentatrice Janine Abbring opent het natuurspektakel, waarop deskundigen en filmers de films zullen inleiden voor het publiek.


Het Natuurfilmfestival van VARA’s Vroege Vogels en EMS vindt plaats op donderdag 19, vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 juni in Cinemec Ede.

Op de openingsavond op donderdag 19 juni gaat de film Het Groene Wonder, de magie van het Europese woud in première. In Het Groene Wonder word je meegenomen op een enerverende reis door het bos. Het Groene Wonder vertelt de verhalen van de inwoners; van sierlijke edelherten tot sluwe vossen en de indrukwekkende wilde zwijnen, vlinders, mollen, kevers, planten en bloemen.

Van vrijdag tot en met zondag zijn er meer films te zien. In Minuscule bijvoorbeeld vormen (natuur)beelden uit de echte wereld het decor voor de avonturen van getekende animatiefiguurtjes. Verschillende soorten insecten beleven grote avonturen.

Ook Once upon a forest staat op het programma. Hierin trekt de Franse plantenkenner Francis Hallé door het Amazone-regenwoud in Peru en de jungle van Congo. Hij laat zien dat bomen verrassend veel lijken op mensen en dieren. Daarnaast is de klassieker Earth na zeven jaar weer op het grote doek te bewonderen.

Het VARA-programma Vroege Vogels besteedt de komende weken aandacht aan het Natuurfilmfestival. Daarnaast maakt Janine Abbring op de openingsavond de winnaar bekend van een nieuwe prijs: De Gouden Mus. De prijs is voor het beste filmpje uit de televisierubriek ‘Zelf Geschoten’, met door het publiek ingestuurde natuurfilmpjes. Ook is er een korte masterclass met tips en trucs hoe te filmen in de natuur.

Het Natuurfilmfestival, van donderdag 19 juni tot en met zondag 22 juni in Cinemec in Ede (Gelderland).

Kijk voor meer informatie op de site van Vroege Vogels.
Kaartverkoop via Cinemec