Hilversum,
02
maart
2018
|
10:37
Europe/Amsterdam

NATUURFILM OVER DE TERUGKEER VAN DE WOLF IN DE MAAK

FILMMAKER CEES VAN KEMPEN GEEFT VERVOLG AAN SUCCESVOLLE NATUURSERIE

BNNVARA komt met een film over de terugkeer van de wolf in Nederland. Filmmaker Cees van Kempen, die eerder een serie films maakte over de terugkeer van de bever, de ijsvogel en de torenvalk op NPO 1, richt zich nu op een andere spraakmakende diersoort: de wolf. Na afwezigheid van meer dan honderd jaar zijn er in 2018 al verschillende meldingen geweest van wolven in ons land. De film zal naar verwachting in 2020 vertoond worden in bioscoop en op tv.

Dit jaar zijn verschillende wolven waargenomen, die vanuit Duitsland ons land komen verkennen. Mogelijk zal binnen afzienbare termijn zich de eerste roedel in Nederland vestigen. Volgens deskundigen is er hier plaats voor enkele tientallen wolvenfamilies. De komst van de wolf is niet onomstreden, omdat hij zich ook kan vergrijpen aan schapen. En hoewel onterecht, kleeft er aan de wolf nog altijd het Roodkapje-angstsyndoom. Door natuurbeschermers wordt de komst van de wolf echter beschouwd als de kroon op het werk dat de afgelopen decennia is geleverd. Zij stellen dat de komst van de wolf een positieve bijdrage zal leveren aan een robuuste, evenwichtige natuur.

De ontwikkeling van een film over de terugkeer van de wolf is een initiatief van BNNVARA, Ispida Wildlife Productions, Zeppers Film en Pieter van Huijstee Films. Een internationale keur aan wetenschappers biedt ondersteuning en er wordt gewerkt met een toonaangevend, internationaal productieteam.