Hilversum,
19
december
2018
|
11:29
Europe/Amsterdam

NATUURFILM 'DE WILDE STAD' OP 25 DECEMBER OP NPO 1

DIEREN IN DE URBAN JUNGLE, GEZIEN DOOR DE OGEN VAN STADSKAT ABATUTU

Op Eerste Kerstdag zendt BNNVARA de gezinsfilm De Wilde Stad uit. In deze meeslepende natuurfilm beleeft de kijker de stad Amsterdam door de ogen van filmkater Abatutu. Zijn verhaal is ingesproken door acteur Martijn Fischer. Abatutu ontmoet vertrouwde stadse dieren als de rat en de meeuw, maar ook nieuwkomers als de halsbandparkiet en de rivierkreeft. Hij ziet dingen die voor mensen onopgemerkt blijven, simpelweg omdat ze te druk zijn met zichzelf of hun mobiele telefoon. De documentaire is gefilmd vanuit het perspectief van de dieren, de mensen en de stad Amsterdam zijn daarin het decor. De Wilde Stad is op dinsdag 25 december om 18.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1. Om 17.30 uur zendt BNNVARA op NPO 1 de making-of, 'Abatutu in de Wilde Stad', uit, met bijzondere beelden van de indrukwekkende carrière van Abatutu en zijn bijzondere rol in de film De Wilde Stad.

De Wilde Stad verbindt spannende, gescripte scènes met verrassende documentairebeelden en laat op dynamische, krachtige wijze de schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving zien. Deze film is het derde deel van een trilogie over de Nederlandse natuur, na De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland: Natuur in de Delta (Gouden Film 2015).

Matthijs van Nieuwkerk in DWDD: ‘Sir David Attenborough zou er jaloers op kunnen zijn. Geweldige natuurfilm, ik zeg het écht met nadruk. Minutieus, door een ringetje te halen.’ NRC schreef: ‘Een dynamisch gefilmd grootstedelijk natuurverhaal, begeleid door opzwepende muziek. De blik van Abatutu is onweerstaanbaar.’ En het AD schreef: ‘Originele en unieke beelden. De Wilde Stad toont een verborgen wereld die magnifiek in beeld is gebracht.’

De Wilde Stad, geregisseerd door Mark Verkerk, is een coproductie van BNNVARA en EMS Films.