28
maart
2014
|
14:59
Europe/Amsterdam

MINDER JEUGDCRIMINALITEIT DANKZIJ BNN'S THE PITCH?

DRIE JONGEREN PITCHEN IDEE VOOR STAATSSECRETARIS FRED TEEVEN

Even een energiedrankje achterover drukken, een heel goedkope tweedehands fiets overnemen van een vage kennis of een bushokje kort en klein slaan? Allemaal strafbare feiten waarvoor je kunt worden opgepakt en veroordeeld. Meer dan twintigduizend jongeren tussen de twaalf en achttien komen per jaar in aanraking met justitie. Uiteindelijk pleegt de helft van alle jongeren in die leeftijd minstens één keer een strafbaar feit. En bij veel van hen blijft het daar niet bij. In deze aflevering van The Pitch pitchen drie kandidaten ieder een creatieve oplossing om jeugdcriminaliteit terug te dringen. De ideeën worden gepresenteerd aan juryvoorzitter Fred Teeven (staatssecretaris van Veiligheid en Justitie) en mede juryleden Özcan Akyol (schrijver/ex-jeugdcrimineel) en Arina Kruithof (Stichting Halt). Patrick Lodiers staat de kandidaten bij tijdens hun presentatie. Aflevering 3 van The Pitch is donderdag 3 april om 21.35 uur te zien bij BNN op 3.

Een strafblad is geen lekker begin van je leven. Daarom is het voor het voor het ministerie van Veiligheid en Justitie van groot belang om jonge criminelen niet alleen te straffen, maar ook te zoeken naar oplossingen om te voorkomen dat er (nieuwe) misstappen worden gemaakt. Juryvoorzitter en staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, Fred Teeven: “Wat ik het mooie vind aan The Pitch is dat het de jongeren zelf zijn die met ideeën komen hoe we de jeugdcriminaliteit nog beter kunnen aanpakken. Ik ben benieuwd naar alle voorstellen. Uiteindelijk hoop ik met een van de drie voorstellen aan de slag te kunnen.”

In het BNN-programma The Pitch komt jong Nederland met oplossingen voor de grote problemen van Nederland. Iedere week staat een ander probleem centraal en pitchen slimme jonge denkers hun ideeën aan een vakkundige jury. Meer informatie is te vinden op thepitch.bnn.nl.


Meer informatie: BNN Communicatie
Claudia Siebe, tel: 035-6462082, claudia.siebe@bnn.nl
Fotomateriaal: pers.bnn.nl