Hilversum,
14
mei
2018
|
15:31
Europe/Amsterdam

MILOUSKA MEULENS OPENHARTIG OVER VEGANISME IN DOCU 'BOTER, KAAS NOCH EIEREN'

KWETSBARE EN PERSOONLIJKE CONFRONTATIE MET GEVOLGEN VAN VEGANISTISCHE LEVENSSTIJL

Veganisme is hip. Bill Clinton, Beyoncé, en vele andere Rich & Vegans zweren tegenwoordig bij een plantaardig leven. Geen vlees, maar ook geen boter, kaas, eieren of andere dierlijke producten. Maar is die veganistische lifestyle eigenlijk wel zo goed voor je? Welke invloed heeft het op je gezondheid? En kan je het wel maken om je partner en kinderen met jouw idealen op te schepen? Ook BNNVARA-presentatrice Milouska Meulens is overtuigd veganist en is van plan dit voor altijd te blijven. In de documentaire ‘Boter, Kaas noch Eieren’ van BNNVARA geeft Milouska een inkijkje in haar dagelijkse leven als veganist. Ze vertelt openhartig over de moeilijkheden en dilemma’s die veganisme met zich meebrengt en gaat in gesprek met naasten, medestanders en deskundigen over de consequenties van deze levensstijl. 3Doc: Boter, Kaas noch Eieren is op donderdag 31 mei te zien om 21.35 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Milouska Meulens, die voor BNNVARA ook het programma Vroege Vogels presenteert: 'Voor mij is veganistisch eten een klein offer om de wereld te redden, maar niet als het ten koste gaat van mijn gezondheid. Ik durfde het jarenlang niet uit te zoeken. In deze film laat ik de angst varen. Het is tijd om te ontdekken wie gelijk heeft: mensen die beweren dat ik ziek word en eerder doodga, of veganisten die claimen dat ik met dit dieet kerngezond honderd jaar oud kan worden.'

Milouska Meulens werd twaalf jaar geleden na de geboorte van haar dochter veganist. Ze kon het naar eigen zeggen niet over haar hart verkrijgen om een stuk dode koe in haar mooie, pure dochter te stoppen. Tegenwoordig heeft Milouska een samengesteld gezin met haar man, Jeugdjournaal-presentator Joris Marseille. Zij is veganist, hij is vegetariër, en de kinderen bungelen ertussenin. Dat betekent dat er over ieder plakje kaas onderhandeld moet worden en hiermee neemt Milouska het risico op een tekort aan vitamine B12. Want hoe gezond is haar dieet eigenlijk? ‘3Doc: Boter, Kaas noch Eieren’ is een kwetsbare en persoonlijke zoektocht naar een antwoord op de vraag: is mijn veganistische levensstijl wel verantwoord?

De documentaire is geregisseerd door Rolf Hartogensis die eerder voor BNNVARA de documentaires ‘Whatever Forever: Douwe Bob’ en ‘#DJ’ maakte.

‘3Doc: Boter, Kaas noch Eieren’ is onderdeel van de #Foodweken op NPO 3. Vanaf 14 mei staan NPO 3 en npo3.nl zes weken lang in het teken van eten. Naast de documentaire zullen ook kookvideo's van Milouska op de website van NPO 3 te zien zijn.

Kijk voor meer informatie en video's op npo3.nl/food.