29
oktober
2012
|
15:53
Europe/Amsterdam

MICHAEL BOOGERD OVER DOPING IN JE ZAL HET MAAR ZIJN

DRIE TOPSPORTERS OVER SUCCES, DE OFFERS EN HET LEVEN NA DE ROEM

Michael Boogerd praat in Je Zal Het Maar Zijn met Sophie over zijn leven als topsporter en het zwarte gat na het stoppen met wielrennen. Ook spreekt hij over dopinggebruik in het wielrennen na aanleiding van het rapport over Armstong. Hoe groot is de druk die hij zelf als topsporter heeft ervaren? Is hij wel eens in de verleiding gekomen om ook doping te gebruiken? En steekt het hem niet dat sommige renners die hem ooit hebben verslagen aan de doping zaten? Je Zal Het Maar Zijn: In de ban van topsport is dinsdag 30 oktober vanaf 20.25 uur te zien bij BNN op 3.

Michael erkent dat het leven na het wielrennen hem soms zwaar viel: ‘Als sporter realiseer je je bij een overwinning niet dat je nooit meer dat gevoel kan krijgen wanneer je stopt. Het is een soort verslaving die je in het dagelijks leven niet kan vinden.’

Naast Michael Boogerd volgt Sophie in deze aflevering van Je Zal Het maar Zijn ook Remy Bonjasky en Dorian van Rijsselberghe. Remy was wereldkampioen K1 fighten in 2003, 2004 en 2008. Nadat hij in 2010 stopte, maakt hij dit najaar zijn comeback. Dorian maakte op zijn 13e het plan om de beste te worden met windsurfen en werd afgelopen zomer met grote overmacht Olympisch Kampioen. Alle drie de sporters zijn jarenlang bezig geweest met slechts één ding: de allerbeste worden in hun sport. Maar wat als dat is gelukt? Hoe gaan ze nu verder?

Wil je alles weten over de deelnemers van Je Zal Het Maar Zijn en exclusief beeldmateriaal bekijken? Check de Je Zal het maar Zijn Facebook! Meer info, afleveringen en fragmenten zijn ook te vinden op jzhmz.bnn.nl.Als eerste op de hoogte zijn van BNN-nieuws?
Volg @omroepBNN op Twitter.

Voor meer informatie en beeldmateriaal: BNN Communicatie
Thijs Verheij, tel: 035-6268913, thijs.verheij@bnn.nl