28
januari
2015
|
21:56
Europe/Amsterdam

MENNO DE KONING WINT DE NATIONALE EETTEST

HEEL HOLLAND BAKT-WINNAAR OOK BIJ BNN GROTE WINNAAR

Menno de Koning, winnaar van de laatste editie van Heel Holland Bakt, heeft vanavond De Nationale Eettest van BNN gewonnen. De Koning was Nance, Tim den Besten, Giphart, Frans Duijts, Vivian Reijs en Joris Bijdendijk de baas. In de studio had het publieksvak met de snackers opvallend genoeg de meeste vragen goed. Zij troefden onder meer de foodbloggers en de superfoodliefhebbers af. De truckers kwamen als slechtste uit de test.

Menno is blij met zijn overwinning: ‘De lat lag natuurlijk hoog nadat de Heel Holland Bakt-winnaar van vorig jaar er hier met de overwinning vandoor was gegaan. Grappig dat ik hier ook nu ook win. Die thuisbakkertjes weten meer dan je denkt!’

De vragen van de test waren volgens expert Janny van der Heijden dit jaar pittig. Paul de Leeuw schotelde de BN’ers, het publiek en de kijkers thuis de meest uiteenlopende vragen over eten voor. Hoeveel klontjes suiker zitten er in een fles ketchup? Bevatten groene thee en Rooibos cafeïne? Hoeveel hotdogs eten Amerikanen jaarlijks? En was chiazaad oorspronkelijk vogelzaad of een afslankmiddel?


Voor meer informatie: BNN-VARA Communicatie
Thijs Verheij, 035-6268913, thijs.verheij@bnnvara.nl