Hilversum,
23
augustus
2018
|
15:12
Europe/Amsterdam

MAURICE LEDE NAAST GERALDINE, JAN EN LINDA TE ZIEN IN NIEUW SEIZOEN 'TRIPPERS' OP NPO 3

BNNVARA-PRESENTATOREN REIZEN OPNIEUW DE WERELD OVER OP ZOEK NAAR INDRINGENDE EN BIJZONDERE VERHALEN

Hoe komt het dat zo veel jonge Russische meisjes met een modellendroom in de wereld van sekswerkers terecht komen? Hoe overleef je de oorlog tussen politie, leger en drugsbendes in de favela’s van Rio? En waarom slaan zigeuners elkaar tot bloedens toe op de bek wanneer ze een conflict hebben? In het gloednieuwe seizoen van Trippers reizen presentatoren Geraldine Kemper, Jan Versteegh en Linda Hakeboom opnieuw de hele wereld over op zoek naar leefwerelden van jonge mensen in het buitenland. In o.a. Brazilië, Colombia en Rusland komen zij dit seizoen in de meest indringende en soms schokkende werelden terecht. Presentator Maurice Lede, bekend van het BNNVARA-programma 3 op Reis, is dit seizoen aan het team van presentatoren toegevoegd. Hij reist voor Trippers af naar de Verenigde Staten om de controversiële wapen- en politiecultuur van de Amerikanen te onderzoeken. Want waarom verandert er niets aan de Amerikaanse wapenwet die jaarlijks duizenden onschuldige slachtoffers eist? Trippers is vanaf 3 september iedere maandagavond te zien om 21.15 uur op NPO 3.

Maurice Lede: 'Het was mijn grote wens om Trippers te mogen maken en ik ben dan ook trots dat ik nu daadwerkelijk deel uitmaak van het team. Het programma gaat over leefwerelden waar je vaak van een afstand wel een mening over hebt, maar als je dan zelf in zo'n leefwereld terechtkomt besef je pas echt hoe complex, gevaarlijk of hard die realiteit voor anderen kan zijn. Dat mensen bereid zijn om hun persoonlijke verhaal met mij te delen vind ik ontzettend mooi en ik ben blij dat ik deze bijzondere verhalen nu ook aan anderen kan laten zien.'

In de eerste aflevering (regie: Kim Smeekes) reist Geraldine Kemper naar de Braziliaanse favela’s en komt midden in een oorlog terecht tussen drugsbendes en politie. Het geweld komt in zo’n heftige spiraal terecht dat zelfs het leger moet worden ingezet. Geraldine praat met bewoners, bendeleden, slachtoffers, kinderen en politie in de hoop te doorgronden hoe het is om in zo’n heftige situatie te moeten leven. In de tweede aflevering (regie: Simon van Rooijen) reist Linda Hakeboom af naar het Noord-Engelse dorpje Appleby, waar één keer per jaar 5000 Gypsies bij elkaar komen. Ze bezoekt het evenement en ontdekt hoe deze gesloten wereld met sterke familiebanden en een spijkerharde omerta opereert. Familievetes worden met de blote vuist uitgevochten in bare-knuckle-fights en meisjes versieren doe je door trots te paraderen met je paard. De Gypsies kennen God noch geboden en de enige verantwoording die ze moeten afleggen is aan elkaar.

Verder reist Jan dit seizoen naar het Verenigd Koninkrijk waar hij met eigen ogen ziet hoe mensen in Engeland door armoede op grote schaal verslaafd raken aan Spice: een goedkope, synthetische, zeer verslavende drug. En hij volgt de smokkelroute van de Colombiaanse cocaïne. Hij ziet hoe de politie een drugslab opblaast maar dat er ondanks dat nog heel veel pure coke z’n weg naar de toeristische gebruiker weet te vinden. Geraldine bezoekt de sloppenwijken van Rio de Janeiro om daar de hitsige danscultuur van de 'Favela Funk' te onderzoeken. Linda reist af naar Rusland, waar men het niet vreemd vindt dat vrouwen hun schoonheid schaamteloos inzetten om rijk te worden. Maurice onderzoekt de wapencultuur van de Verenigde Staten, stapt in het leven van een Amerikaanse politieagent en ziet hoe politieteams op de weg en in de lucht de strijd met criminelen aangaan.

Ook nieuw: Volg Trippers nu op Instagram @Trippersnl voor alle exclusieve voorproefjes, achtergronden en extraatjes over de reizen en verhalen die Geraldine, Jan, Linda en Maurice dit seizoen beleven!

Downloadlink Trailer Trippers:

Trippers 2018 trailer lang BNNVARA NPO 3.mp4119.2 MB

Trippers 2018 trailer kort BNNVARA NPO 3.mp442.43 MB