Hilversum,
20
september
2022
|
10:17
Europe/Amsterdam

MATTHIJS VAN NIEUWKERK EN ROB KEMPS ZIJN TERUG MET ‘CHANSONS!!’

Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps zetten de volgende stap in hun missie om het Franse levenslied voor eens en altijd op de kaart te zetten. ‘CHANSONS!!’, met twee uitroeptekens dit keer. Zij doen dit wederom in hun lievelingsstad en tegelijkertijd het mooiste decor van de wereld: Parijs. Artiesten die dit seizoen voorbij komen zijn o.a. Patachou, Gilbert Bécaud, Yves Montand en Barbara. Het tweede seizoen van ‘CHANSONS!!’ is vanaf zondag 9 oktober wekelijks te zien om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 1.

Rob: ‘Parijs! De magie van de stad blijft. We bezoeken het huis van de grondlegger van het chanson en het stamcafé van de grootste dichter, en komen erachter dat het nooit regent als je een mooi chanson draait. Samen met Matthijs op zondagmorgen fietsen door de verlaten straten van Parijs was een absoluut hoogtepunt’.

Matthijs over de draaidagen in Parijs: ‘Het was in alle opzichten opwindend. Soms om 4 uur op om de zon te zien opkomen vanaf Arc de Triomphe. Dan een snelle café crème bij Canal Saint-Martin voor opnames over Yves Montand en zijn geliefde Simone Signoret. En door naar het Théâtre de Mogador om op het podium met Rob te verhalen over onze heldin Barbara. Uitblazen met de hele crew op La place George-Moustaki bij een lichtgekoelde Brouilly. En dan en groupe La Tendresse fluitend terug naar ons appartement. En dat dagenlang’.

In de eerste aflevering nemen Matthijs en Rob ons mee naar zanger/acteur Yves Montand en zijn grote liefde Simone Signoret. Ook bezoeken ze het wereldberoemde restaurant Maxim’s, waar de jetset dineerde en Edith Piaf feesten gaf. Achter de Moulin Rouge betreden ze de bijzondere woning van Boris Vian, de man die het chanson naar een hoger plan tilde. En in de CHANSONS!!-platenzaak leven Matthijs en Rob zich weer uit op hun favoriete plaatjes.

'CHANSONS!!' is een coproductie van BNNVARA en MediaLane.

Bekijk hieronder de trailer.

download