29
september
2014
|
17:05
Europe/Amsterdam

MASSAAL GESTEMD OP SCHAAMNAAM-WINNAAR WIL HELMES

BEN BOUTEN EN LEEN KLEINGELD OP TWEEDE EN DERDE PLEK IN COEN EN SANDER’S SCHAAMNAAM-COMPETITIE

Er is massaal gestemd op de Schaamnaam 2014. Zo’n 80.000 stemmen zijn uitgebracht via de site van De Coen en Sander Show. De shortlist was dan ook legendarisch en namen als Kitty Miau, Bennie Tiggeloven en Leen Kleingeld pronken in de uiteindelijke top vijf. De echte strijd ging tussen Ben Bouten en Wil Helmes en BNN-dj’s Coen en Sander hebben zojuist in De Coen en Sander Show bekend gemaakt dat Wil Helmes de titel Schaamnaam van 2014 heeft gewonnen. Wil Helmes: 'Wilhelmus van Nassouwe. Ben ick van Duytschen Bloedt. Den Vaderland ghetrouwe. Blijf ick tot inden doet. Een Prince van Orangien. Ben ick vry onverveert. Den Coninck van Hispangien. Heb ick altijt gheeert.'
Wil Helmes treedt in de voetsporen van Till Bal, Hendy Keppy, Fokje Modder en Louwe Pruim. De alweer zevende editie van de Schaamnaam-competitie blijkt populairder dan ooit en de bron met vreemde namen is gelukkig nog niet uitgeput. Coen: ‘Schaamnamen, het zijn eigenlijk stuk voor stuk faamnamen!’ Sander: ‘Wij willen alle ouders bedanken voor het verzinnen van deze fraaie namen! Blijf dit doen, laat de schaamnaam niet vergaan!’. De complete lijst en alle vorige winnaars zijn terug te vinden op de site van De Coen en Sander Show.
De Coen en Sander Show is elke werkdag vanaf 16.00 uur te beluisteren bij BNN op 3FM. Voor meer informatie over De Coen en Sander Show check je coenensandershow.bnn.nl, of volg ze op Facebook of Twitter.

Voor meer informatie en beeldmateriaal: BNN Communicatie
Marloes van Grotel, tel: 035-6555321, marloes.van.grotel@bnnvara.nl