29
december
2014
|
21:42
Europe/Amsterdam

MARK HUIZINGA GROTE WINNAAR VAN DE NATIONALE 2014 TEST


GERALDINE KEMPER EN RUBEN NICOLAI TESTTEN DE KENNIS VAN 2014 BIJ PUBLIEK EN KIJKERS THUIS

De ophef over de blauwe vinkjes van berichtendienst Whatsapp, de uitspraken van PVV-leider Geert Wilders en de Engelse taal van voetbalcoach Louis van Gaal. Het zat vanavond allemaal in BNN’s De Nationale 2014 Test. Judoka en Olympisch Kampioen Mark Huizinga had van de 25 vragen 21 antwoorden goed was daarmee dé grote winnaar. Hij werd op de voet gevolgd door acteur Ruud Feltkamp met 17 goede antwoorden en actrice Bobbi Eden en presentator Klaas van Kruistum delen met 16 juiste antwoorden de derde plek. Singer/Songwriter Stef Classens heeft het afgelopen jaar onder een steen geleefd, want hij was met 6 goede antwoorden de grote verliezer van de avond. De presentatie van De Nationale 2014 Test lag in handen van Geraldine Kemper en Ruben Nicolai.

Winnaar Mark Huizinga: ‘Het was erg leuk om het nieuws van het afgelopen jaar luchtig voorbij te zien komen in de show. Het was een doorlopende aha-erlebnis van grote kwesties tot triviale weetjes. Hardop lachen, knikken, besmuikt lachen, verbazen en glimlachen. Ik hou van spelletjes en helemaal van winnen. Ik heb een brede interesse en blijkbaar pik ik dan veel informatie op. Al kun je je ook afvragen of ik gewoon niets beters te doen had in 2014.’

Dit jaar zaten in het BN’er vak niet zomaar BN’ers, maar echte winnaars! Gouden Stuiver-winnaar Klaas van Kruistum, Televizier Aanstormend Talent Ruud Feltkamp, winnaar van de Gouden Radioring Rick van Velthuysen, Wie is de Mol- winnares Sofie van den Enk, Dé Beste Sing/Songwriter van 2014 Stef Classens, winnares van de Dutch Porn Award Bobbi Eden, Expeditie Poolcirkel–winnaar Mark Huizinga en last but not least zanger Brownie Dutch, winnaar van een 10 euro–Staatslot, gingen de strijd met elkaar aan. Het publiek in de studio speelde mee en ook de kijkers thuis werden uitgedaagd om via tablet, smartphone of gewoon ouderwets met pen en papier mee te spelen.


Voor meer informatie en beeldmateriaal: BNN Communicatie?
Nancy Moorman, tel: 035-655 53 20, nancy.moorman@bnn.nl