16
december
2015
|
15:10
Europe/Amsterdam

MARGRIET VAN DER LINDEN EN LUCAS HAMMING TESTEN HUN KENNIS VAN HET AFGELOPEN JAAR IN DE NATIONALE 2015 TEST

TIM HOFMAN EN LEX UITING BLIKKEN TERUG OP HET AFGELOPEN JAAR

Wat was het mannelijk schoonheidsideaal van 2015? Wie kickte Nederland al tijdens de voorrondes uit het EK? Welk klein dorpje kwam veelvuldig in het nieuws doordat boze inwoners in opstand kwamen rondom de vluchtelingenopvang? In De Nationale 2015 Test van BNN checken Tim Hofman en Lex Uiting wat de bekende Nederlanders en het publiek in de studio weten van het afgelopen jaar. Dit jaar gaan Margriet van der Linden (De Mol in Wie Is De Mol 2015), Ryanne van Dorst (deelneemster Expeditie Robinson 2015), Lucas Hamming (DWDD-huisband), Eva Koorenman (3FM-dj), Danny Ghosen (undercover vluchteling), Jan Roos (Geen Peil – referendum), Tom Roes (Winnaar De Slimste Mens 2015) de strijd met elkaar aan. Ook kunnen de kijkers thuis meedoen. Heb jij goed opgelet in 2015? De Nationale 2015 Test is maandag 28 december om 20.30 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Om welke hypes, sporthoogtepunten, nieuwsberichten, politieke ontwikkelingen en showbiz-roddels konden we dit jaar niet heen? Tim: ‘Ik ben een nieuwsjunkie. Ik volg iedere dag alles op de voet, lees veel columns en ben veel met actualiteit bezig. Het was een bewogen jaar, dus we hebben genoeg te bespreken. We hebben toffe gasten en werken met Lex is altijd te gek.’ Lex: ‘We struinen nu al weken door de krochten van 2015 om te zoeken naar de meest opmerkelijke gebeurtenissen van dit jaar. Van Ivo Opstelten tot de treinplasser. En alles wat daar tussendoor fietste. Ohja, ken je trouwens die mop van dat Nederlands Elftal dat naar Frankrijk zou gaan?’

Naast de zeven BN’ers speelt ook het publiek in de studio mee. En wil je zelf ook weten of het belangrijkste nieuws van het afgelopen jaar jou niet is ontgaan? Speel mee vanuit je luie stoel thuis! Je kunt meedoen met pen en papier of met een smartphone of tablet.

Voor meer informatie of zichtkopie: BNN-VARA Communicatie
Marloes van Grotel, 088-6766803, Marloes.van.grotel@bnnvara.nl