13
december
2012
|
17:30
Europe/Amsterdam

LUUK IKINK WINT PHILIP BLOEMENDAL PRIJS 2012

BNN’S RADIO 1 PRESENTATOR ONTVANGT JOURNALISTIEKE PRIJS

BNN- presentator Luuk Ikink heeft zojuist de Philip Bloemendal Prijs 2012 gewonnen. Deze tweejaarlijkse prijs is ontwikkeld voor jonge talentvolle presentatoren van journalistieke programma’s in de media. Luuk ontving in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid de prijs uit handen van Raoul Heertje. Uit het juryrapport: “Leuk zijn op de radio valt niet mee. Luuk Ikink kan dat. Bovendien zorgt hij er voor dat hij niet zuur wordt. Hij is likeable. En hij is meer. Hij is een uitstekend schrijver, een goed spreker, hij is origineel en kan uitstekend snel informatie overdragen en alle mogelijkheden benutten die taal biedt op de radio. Bovendien slaat hij een brug tussen nieuwe en oude media. Je verheugt je bij hem op wat er komen gaat. Hij doet iets wat niemand anders kan.”

Luuk Ikink: ‘Ik vind het fantastisch om deze prijs te winnen. Nu ga ik elke dag met nog meer enthousiasme en plezier naar mijn werk!’ Tessel van der Lugt, Hoofd Radio van BNN, is super trots: ‘Luuk is een uniek radiotalent dat we al jaren koesteren. Zijn dagelijkse input aan BNN Today is te gek. Luuk is van onschatbare waarde en deze prijs is zeer verdiend!’

Na zijn opleiding Journalistiek start Luuk bij de locale radiozender Twickelstad FM, eerst als assistent presentator, later met zijn eigen radioprogramma. Door een stage komt Luuk terecht als redacteur en producer bij 3FM/ NCRV, waarna hij verhuist naar Caz. In 2008 begint Luuk bij BNN en werkt vooral achter de schermen bij Radio 1. Hij schuift sindsdien iedere avond aan bij Willemijn Veenhoven in het dagelijkse Radio 1 programma BNN Today met een frappant nieuwsoverzicht in Today’s Topics.

Kijk voor meer informatie over deze presentator op het BNN Smoelenboek.

Als eerste op de hoogte zijn van BNN-nieuws?
Volg @omroepBNN op Twitter.

Voor meer informatie en beeldmateriaal: BNN Communicatie
Marloes van Grotel, tel: 035-6555321, marloes.van.grotel@bnn.nl