Hilversum,
18
oktober
2016
|
15:51
Europe/Amsterdam

LUIERS, HUILERS EN DRUILERS IN BNN’S BABY TE HUUR

ACHT MILLENNIALS WORDEN KLAARGESTOOMD VOOR HET OUDERSCHAP

Een gezellige babyshower, dobberen op de roze wolk, heel veel knuffelen en lekker koedie-koedie doen. Het ouderschap wordt door sommige jonge stelletjes soms iets te veel geromantiseerd. Daarom is BNN’s Baby Te Huur terug! Vier jonge koppels ervaren hoe het is om ouder te zijn. In sneltreinvaart worden ze klaargestoomd voor het volwassen leven. Ze gaan samenwonen, ondergaan een zwangerschap en ervaren hoe het is om voor een echt kind te zorgen. Ze krijgen niet alleen de zorg over een baby, maar ook over een kleuter, een pre-tiener en een puber. Alles onder permanente begeleiding van een echte nanny. Om de ‘circle of life’ af te maken krijgen ze ook nog een bejaarde over de vloer. Is hun relatie bestand tegen de vermoeienissen en verantwoordelijkheden van het prille ouderschap? Baby Te Huur is vanaf 25 oktober iedere dinsdag om 20.30 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Melanie (17) en Philippe (20) zijn de jongste deelnemers en hebben uiterlijke verzorging allebei hoog op hun lijstje staan. Ze wonen nog niet samen maar in tegenstelling tot Philippe wil Melanie later graag kinderen. Justin (23) en Brian (23) wonen in Amsterdam en weten nog niet precies hoe ze later vader zullen worden, maar dát ze het willen staat vast. Zoë (20) en Dewy (23) wonen sinds een half jaar samen. Zoë wil vooral aan Dewy duidelijk maken dat een kindje opvoeden niet zo makkelijk is als dat hij denkt. Evie (22) en Bart (23) studeren beiden, zijn al vier jaar samen en willen testen of hun relaxte levensstijl bestemd is tegen het drukke gezinsleven. 

In de eerste aflevering komen de vier jonge koppels aan in hun nieuwe huis in Amsterdam. Ze moeten alle voorbereidingen treffen voor de komst van de baby. Ze ervaren hoe het is om zwanger te zijn en doorstaan op de meest realistische manier een pijnlijke bevalling. Na de gesimuleerde bevalling worden in de tweede aflevering bij iedereen de baby’s gebracht door de echte ouders. Hier blijkt al snel dat niet iedereen weet hoe je met een baby moet omgaan, laat staan hoe je een luier verschoont. Na slechts enkele uren zijn sommige stellen er al helemaal klaar mee. Toch moeten ze volhouden willen ze dit sociaal experiment tot een goed einde brengen en echt ervaren hoe het is om kinderen te hebben.

Alles over Baby Te Huur is te vinden op de site.