16
oktober
2014
|
10:35
Europe/Amsterdam

KOREAANS DOCUMENTAIRETEAM DUIKT IN DE WERELD VAN SPUITEN EN SLIKKEN

BNN-PROGRAMMA IN KOREAANSE DOCU OVER TV-PROGRAMMA’S DIE IN KOREA NOOIT ZENDTIJD KRIJGEN

Vandaag krijgt het team van Spuiten en Slikken bijzonder bezoek backstage bij de voorbereidingen en opnames van de show. Speciaal voor het BNN-programma is een documentaireteam uit Zuid-Korea overgevlogen om te snuffelen in de Nederlandse ‘open’ wereld van seks en drugs. En waar kan dat beter dan bij het Nederlandse programma over seks en drugs: Spuiten en Slikken! Een programma als dit is voor Korea, door de vele restricties die gelden in dit land, niet denkbaar op de nationale televisie. Presentator en acteur Jaemin Park, een legende in Korea, zal de presentatoren Geraldine, Tim en de producers van het programma het hemd van het lijf vragen. Hij hoopt zo een goed beeld te krijgen van de vrijheid en openheid in Nederland over seks en drugs en wil op deze manier zijn landgenoten laten zien dat hun mediasysteem niet vrij is.

De Koreaanse documentaire is onderdeel van SBS Special Documentary series. Het team bezoekt verschillende landen in de wereld om TV-programma’s in kaart te brengen die in Korea nooit zendtijd zouden krijgen. Ze gaan op zoek naar de sociale, historische en culturele reden waarom dergelijke programma’s elders wel gewoon uitgezonden worden. Jeamin over Spuiten en Slikken: ‘I am excited to be a part of S&S and learn more about the Dutch culture’. De docu zal in februari 2015 in Zuid-Korea uitgezonden worden.

Jaemin en zijn Koreaanse team vallen met hun neuzen in de boter. Vandaag wordt namelijk de aflevering van aanstaande zondag opgenomen en is voormalig fetish model Ancilla Tilia te gast bij Geraldine en Tim. Er is een drugshond in de studio die hash gaat opsporen en er komt een meisje langs wiens vader vastzit voor 500kg cannabis in zijn vrachtwagen. Tot slot gaat Jan op onderzoek uit in Leiden om te kijken hoeveel fietsers er boven de toegestane 0.5 promille zitten. Ook spreekt Spuiten en Slikken met VeiligheidNL over de hoeveelheid alcoholgebruikers op de fiets die daadwerkelijk op de spoedeisende hulp belanden met ernstig letsel.

Voor meer informatie: BNN-VARA Communicatie
Marloes van Grotel, 035-6555321, marloes.van.grotel@bnnvara.nl