19
november
2015
|
14:04
Europe/Amsterdam

KOOKBOEK 'DWDD KOOKT MET KRANENBORG'

Vandaag verschijnt DWDD kookt met Kranenborg. Een bijzonder kookboek met de meest spectaculaire 'gerechten uit de haute cuisine die op bijna geen enkele kaart meer te vinden zijn, omdat het vakmanschap ze te maken vaak ontbreekt.’ De zin waarmee Matthijs van Nieuwkerk al jaren Robert Kranenborg aankondigt als hij met een gastchef komt koken in de studio. Een selectie van 22 gerechten die langs zijn gekomen in DWDD, zijn nu te vinden in dit bijzondere naslagwerk.

Het kookboek biedt iedere thuischef de mogelijkheid om het vakmanschap onder de knie te krijgen en gerechten als lièvre à la royale (haas op koninklijke wijze), canard à la presse (eend uit de pers) en cervelas de fruits de mer (een verfijnde ‘worst’van de duurste zeevruchten) in eigen keuken te bereiden. Én één dessert, dat Robert Kranenborg vanavond samen met Robèrt van Beckhoven (bekend van Heel Holland Bakt) in de uitzending van DWDD bereidt.

DWDD kookt met Kranenborg is een boek vol klassieke recepten en de verhalen erachter. Een kookboek en geschiedenisboek in één. Lees, kijk en kook. Bon appétit! Bekijk hier alvast een paar pagina’s.

Restaurant
Voor iedereen die graag een keer bij Robert Kranenborg aanschuift, opent op 3 december het DWDD Pop-up restaurant zijn deuren, recht tegenover de studio in Amsterdam. Hier bereidt hij drie weken lang een selectie van de gerechten uit het kookboek. Reserveren voor het restaurant kan op: www.vara.nl/dwddpopupTitel: DWDD kook met Kranenborg
Ondertitel: Smaakmakend, als altijd
Auteur: Robert Kranenborg
Fotograaf: Arjen Bennink
Verschijningsdatum: 17 november 2015
Prijs: € 24,99
ISBN: 9789021560588