Hilversum,
26
april
2018
|
11:14
Europe/Amsterdam

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING VOOR ROTJOCH

101BARZ-OPRICHTER EN PRESENTATOR ANGELO DIOP KRIJGT LINTJE VOOR ZIJN BIJDRAGE AAN DE NEDERLANDSE SAMENLEVING

Angelop Diop -beter bekend als Rotjoch- heeft zojuist in het gemeentehuis in Diemen een Koninklijke onderscheiding in ontvangst genomen. Burgemeester Boog benoemde hem tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Angelo ontvangt de onderscheiding voor zijn bijdrage aan de Nederlandse samenleving. Met het BNNVARA-programma 101Barz heeft hij veel beginnende artiesten een podium gegeven waardoor ze door konden breken en hun stem konden laten horen. Daarnaast krijgt hij de onderscheiding voor het coachen en begeleiden van jong hiphoptalent en de steun en support die hij jongeren biedt die het moeilijk hebben in de samenleving.

Marc Adriani, Algemeen Directeur BNNVARA: “Twaalf jaar geleden werd Rotjoch door zijn moeder opgegeven voor het BNN-opleidingstraject. Een gouden zet, want Rotjoch opende heel veel deuren. Niet alleen voor zichzelf en BNN, maar vooral voor een heel grote groep jonge mensen die anders geen podium zou krijgen. Dat is van enorme waarde geweest voor BNNVARA, de Publieke Omroep en de muziekindustrie, maar vooral voor de Nederlandse samenleving in z’n geheel.”

Kees de Koning, oprichter van het platenlabel Top Notch: “Met minimale middelen heeft Angelo Diop laten zien dat er een grote groep artiesten was die voorheen niet gezien werd door de media. En dat er een nóg groter publiek is voor die artiesten. Hiermee heeft hij niet alleen de Nederlandse muziekindustrie haar ogen laten openen, maar bovenal de publieke media. En dat zonder ooit concessies te doen aan zijn eigen integriteit en die van honderden artiesten die hij in de laatste twaalf jaar een podium, en hiermee vaak een carrière, heeft geboden.”

101Barz
Broederliefde, Ronnie Flex, Lil’ Kleine, Sevn Alias, Fresku en Mr. Polska. Noem een hiphopartiest en je kunt er vanuit gaan dat ze al sinds het begin van hun carrière bij 101Barz over de vloer komen. In 2006 besloot Angelo Diop, beter bekend als Rotjoch, het platform op te richten. Nu twaalf jaar later zijn de studiosessies en reportages een begrip binnen de hiphopscene en ver daarbuiten. In 2009 won het platform een Beeld & Geluid Award en in 2009 en 2010 werd 101Barz verkozen tot Beste Site van de Publieke Omroep. In 2016 werd 101Barz tijdens het Noorderslag Festival in Groningen bekroond met de Pop Media Prijs. Op YouTube heeft 101Barz inmiddels meer dan een half miljoen abonnees en bijna 400 miljoen views.