11
oktober
2012
|
11:43
Europe/Amsterdam

KNVB GEBRUIKT BNN SPOT VOOR HOMO-ACCEPTATIE

KNVB LANCEERT ACTIEPLAN ‘VOETBAL VOOR IEDEREEN’ EN TV-SPOT

Vanmorgen heeft de KNVB de spot "Homo? Boeit geen Flikker" gepresenteerd. Deze spot is afgelopen zomer door BNN in samenwerking met reclamebureau Delight Agency ontwikkeld en aangeboden aan de KNVB en stimuleert jonge voetballers uit te komen voor hun homoseksualiteit. "Waarom kom je niet uit de kast? Je team is er klaar voor," aldus de spot. Compleet met een breed actieplan geeft de bond hiermee het startsein voor de bevordering van homoacceptatie in het voetbal. Afgelopen zomer heeft BNN in de thema-uitzending FC Gay op de avond van Gay Pride al gesproken met de KNVB over een samenwerking rondom de homoacceptatie in het voetbal en de spot aangeboden. De KNVB heeft deze kans met beide handen gegrepen en zet vanaf vandaag, op Coming Out Day, de spot landelijk in om hun actieplan te ondersteunen.

In de BNN thema-uitzending FC Gay van 4 augustus jl. praatte Sophie Hilbrand met KNVB- voorzitter Michael van Praag, topvoetballers, analisten en ex-topvoetballers over een homovriendelijker voetbalklimaat. In de voetbalwereld zijn bijna geen homo’s te vinden die uit de kast durven te komen. In het amateurvoetbal moet je ze met een vergrootglas zoeken en in het betaald voetbal is er niet één! BNN-voorzitter Patrick Lodiers: ‘BNN is trots dat we met onze spot in de basis opstelling van de KNVB staan. Maar het gaat vooral om het doel, er moet gescoord worden: laten we de wedstrijd voor een homovriendelijker voetbalklimaat glorieus winnen!’

De thema-avond FC Gay wordt op zaterdag 13 oktober om 16.00 uur herhaald bij BNN op 1. De televisiespot zal de komende dagen op Eredivisie Live en SBS6 (rondom de wk-kwalificatiewedstrijden van 12 en 16 oktober a.s.) te zien zijn. Ook wordt de spot via social media online verspreid en hier kun je hem al bekijken.

Als eerste op de hoogte zijn van BNN-nieuws?
Volg @omroepBNN op Twitter.

Voor meer informatie en beeldmateriaal: BNN Communicatie
Marloes van Grotel, tel: 035-6555321, marloes.van.grotel@bnn.nl