Hilversum,
11
december
2019
|
12:00
Europe/Amsterdam

KLEM VERKOCHT AAN ON DEMAND PLATFORM CHANNEL 4

De BNNVARA-serie ‘Klem’ is vanaf 15 december te zien op het on demand platform van Channel 4. Om de serie te lanceren wordt de eerste aflevering aanstaande zondagavond ook op Channel 4 uitgezonden.

De serie ‘Klem’ is verkocht aan Walter Presents, het on demand platform van Channel 4 in Engeland. De originele serie wordt ondertiteld vertoond en heet daar ‘The Blood Pact’.

Eerder werd de serie ‘Overspel’, van dezelfde makers, ook al succesvol vertoond op Walter Presents van Channel 4. Afgelopen week won ‘Overspel’ in Londen nog The Audience Award voor de meest gestreamde serie.

De personages en de verhaallijnen van Klem zijn van de hand van Frank Ketelaar en Robert Kievit. Frank Ketelaar schreef de scenario’s en is tevens regisseur. Op dit moment vinden de opnames plaats van Klem serie III, met naast Frank Ketelaar Albert Jan van Rees en Simone van Dusseldorp als regisseurs. Net als in de eerste twee seizoenen spelen onder meer Barry Atsma, Georgina Verbaan en Jacob Derwig de hoofdrollen, naast Ellen Parren, Marie-Mae van Zuilen, Yenthe Bos en Zoë Cusell. Nieuw in het derde seizoen zijn onder meer Thom Hoffman, Thomas Acda en Meral Polat.