23
december
2015
|
14:23
Europe/Amsterdam

KINDEREN VOOR KINDEREN VIERT KERST

Kinderen voor Kinderen viert op haar manier Kerstmis. De onderwerpen die in de Kerstshow aan bod komen zijn onder andere pesten, het klimaat, energie en vluchtelingen. Presentator Lex Uiting praat met kok Pierre Wind, kindercorrespondent Tako Rietveld en presentatrice Anne-Mar Zwart over deze onderwerpen. Verder bestaat de show uit zang, dans, en gesprekken met de kinderen van het koor. ‘Kinderen voor Kinderen viert Kerst’ is te zien op Eerste Kerstdag, 25 december, om 17.15 uur bij de VARA op NPO 3. De herhaling is te zien op Tweede Kerstdag, 26 december, om 18.15 uur bij de VARA op NPO 3.

4x Uitverkocht HMH met Kerstvakantieconcert
Vandaag en morgen, 22 en 23 december, geeft Kinderen voor Kinderen vier Kerstvakantieconcerten in een uitverkochte Heineken Music Hall in Amsterdam. Waren er aanvankelijk twee concerten gepland, dit werden er door de grote belangstelling al snel drie en vervolgens ging ook een vierde show in de verkoop. Ook deze show zit nu vol met zingende en swingende kinderen, ouders en opa's en oma's. Door dit succes heeft Kinderen voor Kinderen besloten ook in 2016 Kerstvakantieconcerten te geven. Beelden van de concerten van dit jaar zijn te zien in de Kerstshow op 25 december.

Sms-actie voor 3FM Serious Request
Bij het concert van 23 december om 16.00 uur wordt live verbinding gemaakt met het Glazen Huis in Heerlen om het bedrag dat Kinderen voor Kinderen schenkt aan 3FM Serious Request bekend te maken. Dit bedrag is onder andere bij elkaar gebracht door een sms-actie: sms KIND naar 3010 en er gaat direct 3 euro naar 3FM Serious Request. De sms-er krijgt als antwoord een code op de telefoon waarmee gratis het lied 'Waarom moet ik gaan?' kan worden gedownload. Van dit lied heeft Kinderen voor Kinderen eind november een clip uitgebracht in samenwerking met Johnny de Mol. De clip is te zien op www.kinderenvoorkinderen.nl. Er kan nog volop worden ge-smst tot eind januari 2016.