Hilversum,
15
maart
2024
|
10:05
Europe/Amsterdam

KINDEREN VOOR KINDEREN TRAPT JUBILEUMJAAR AF MET NIEUW KONINGSSPELENLIED

Kinderen voor Kinderen bestaat 45 jaar en dat moet gevierd worden. Dit jubileumjaar wordt feestelijk afgetrapt met het nieuwe Koningsspelenlied ‘Daba Die Daba Daa’. Het nummer gaat over het gevoel dat je krijgt als je in beweging komt. En dat is natuurlijk waar de Koningsspelen om draaien: lekker dansen én sporten met elkaar.   

In de nieuwe clip gaat het koor terug naar de plek waar het voor Johan Cruyff allemaal begon: Betondorp. En hoe meer de kinderen bewegen, hoe meer van hen terechtkomen in de supergave Daba Die Daba Daa-wereld. Een plek vol kleur en magie!  

Bekijk de clip van ‘Daba Die Daba Daa’ hier.

Over Kinderen voor Kinderen en de Koningsspelen 
Dit is de twaalfde keer dat Kinderen voor Kinderen een clip maakt voor de Koningsspelen. De Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation zijn de oprichters van de Koningsspelen.  
De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest waar bijna 1,3 miljoen kinderen afkomstig van 6.300 scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland aan meedoen. De Koningsspelen vinden plaats op vrijdag 26 april waar ook Kinderen voor Kinderen traditiegetrouw bij aanwezig is.  

Kinderen voor Kinderen 45 jaar  
Van ‘Kriebeltrui’ tot ‘Hupsakee’ en van ‘Op een onbewoond eiland’ tot ‘ZiggZagg’: Kinderen voor Kinderen daagt je uit om mee te zingen en te dansen. Met de eigentijdse muziek wordt er aandacht gevraagd voor onderwerpen die ertoe doen. En dat al 45 jaar lang! Tijd voor een feestje dus, met dit jaar o.a. verschillende nieuwe online series, maar liefst vier videoclips, iedere maand een throwback op Instagram, een spetterend jubileumconcert in de kerstvakantie en nog véél meer.  

Naast de Koningsspelen werkt Kinderen voor Kinderen al jaren samen met de CPNB voor de Nationale Kinderboekenweek en vorig jaar kwam daar het Comité 4&5 mei bij.  
Aankomende zomer wordt er nóg een gloednieuwe samenwerking gelanceerd. Met wie? Dat houden we nog éven geheim.