27
oktober
2015
|
17:05
Europe/Amsterdam

KINDEREN VOOR KINDEREN PAKT 1E PLAATS IN ALBUM TOP 100

Het 36e album Raar maar waar van Kinderen voor Kinderen staat deze week op nummer één in de Album Top 100. Het album kwam vijf weken geleden binnen op plaats 3, vervolgens naar 2 en vandaag op nummer 1 van de GfK Dutch Album Top 100. De laatste drie albums van Kinderen voor Kinderen behaalden alle drie de Platina status.

Kerstvakantieconcerten in HMH
Voor het eerst in haar 36-jarige bestaan geeft Kinderen voor Kinderen haar fans ook in de kerstvakantie de gelegenheid om mee te zingen en swingen op de allergrootste hits. Het Koor geeft 2 feestelijke concerten op 22 december (om 13.00 en om 16.00 uur). De kaartverkoop gaat zo hard, dat vandaag is besloten daar nog een 3e concert aan toe te voegen op 23 december om 13.00 uur. De kaartverkoop voor dit 3e concert start maandag aanstaande om 16.00 uur bij Ticketmaster.nl.

Cd 36 Raar maar waar
De titelsong Raar maar waar, geschreven door Gouden Griffel-winnaar Jan Paul Schutten en albumproducer Tjeerd Oosterhuis, was het themalied van de Kinderboekenweek dat afgelopen maand op bijna alle basisscholen is gevierd. Twan van Steenhoven van The Opposites en het duo Fluitsma & Van Tijn hebben ook een bijdrage aan het album geleverd. Op 3 oktober jl. is het album aan het publiek gepresenteerd met twee uitverkochte concerten in het Luxor Theater in Rotterdam. Behalve producer Tjeerd Oosterhuis dragen choreografe Lucia Marthas en zangcoach Jorge Verkroost bij aan het succes van Kinderen voor Kinderen.

Behalve met Raar maar waar staat Kinderen voor Kinderen met nóg twee cd's in de Album Top 100: cd 35 Feest! én de compilatie Waanzinnig gedroomd: de allergrootste hits. Beide cd's staan sinds hun release in 2014 in deze lijst genoteerd. Kinderen voor Kinderen is bovendien al drie jaar achtereen (2012, 2013 en 2014) het best verkochte kindermuziekproject in Nederland.