Hilversum,
14
februari
2022
|
15:31
Europe/Amsterdam

KINDEREN VOOR KINDEREN ONTVANGT GOUDEN PLAAT VOOR 'WORDEN WAT JE WIL' EN VERRAST TJEERD OOSTERHUIS

Deze week werd het koor van Kinderen voor Kinderen verrast met een Gouden Plaat! Daarna verrasten de kinderen Tjeerd Oosterhuis met dit feestelijke nieuws en namen tevens zingend afscheid van hem. ‘Worden wat je wil’ is namelijk het laatste album dat Tjeerd voor Kinderen voor Kinderen heeft geproduceerd en is meer dan 25.000 keer over de fysieke en digitale toonbank gegaan. Daarmee heeft de plaat de gouden status ruimschoots bereikt. 

De titelsong ‘Worden wat je wil’ is een grote hit. De videoclip is binnen vijf maanden maar liefst 6 miljoen keer op Youtube afgespeeld en bijna 4,5 miljoen keer gestreamd via Spotify. Ook wordt het door jong en oud in de populaire TikTok-video’s gebruikt. De titelsong werd geschreven door Mark Haayema. 

Het album werd op 24 september 2021 gelanceerd met twaalf eigentijdse liedjes, zoals 'Smoesje klaar', 'Wereldburger' en 'Gadverdamme'. Ook komen er pittige thema’s in terug. Zo gaat het nummer ‘Blauwe plekken’ over kindermishandeling, waar kinderen helaas wel de dupe van zijn, maar nooit schuldig aan zijn. Voor het hele album werd o.a. samengewerkt met Lucia Marthas en rapper Donnie. ‘Worden wat je wil’ was tevens het thema van de Kinderboekenweek 2021. 

Beluister hier het album via je favoriete online platform.

Volg Kinderen voor Kinderen via YouTube, website, Facebook en Instagram.