Hilversum,
26
maart
2021
|
07:00
Europe/Amsterdam

KINDEREN VOOR KINDEREN BRENGT NIEUWE SINGLE 'ZIJ AAN ZIJ' UIT

Het nieuwe Koningsspelenlied van BNNVARA’s Kinderen voor Kinderen is uit. De titel ‘Zij aan zij’ sluit naadloos aan op het thema ‘IK + JIJ = WIJ’ van de Koningsspelen 2021. Een vrolijk nummer waarin de kinderen zingen over samen zijn, samen bewegen en waarin zij onderling geen verschil maken en niemand uitsluiten. Het motto: “Het maakt niet uit wie je bent, iedereen mag er zijn”. De tekst is geschreven door Lucia Marthas en Tjeerd P. Oosterhuis is verantwoordelijk voor de muziek.

De nieuwe single ‘Zij aan zij’ is zowel op de website van Kinderen voor Kinderen, als op YouTube en alle online muziekplatforms te vinden. Dit is de eerste single van de twaalf nieuwe liedjes die op album 42 verschijnen. Het volledige album verschijnt in het najaar.

Nieuwe videoclip

In de gloednieuwe videoclip van 'Zij aan zij' komen de kinderen van koor 42 letterlijk kleur brengen. ­De opnames hiervan vonden plaats in en rond het monumentale zendstation Radio Kootwijk. De videoclip is te zien op de website www.kinderenvoorkinderen.nl, via het YouTube-kanaal en de clip wordt woensdag 31 maart om 17.05 uur uitgezonden bij BNNVARA op NPO ZAPP.

Bekijk hier de clip.

Zang- en dansvideo’s

In de aanloop naar de Koningsspelen op 23 april volgen ook aparte zang- en dansvideo’s voor de kinderen (en leerkrachten). Hierin leggen de Kinderen voor Kinderen-coaches én de koorkinderen stap voor stap uit hoe de kinderen het lied en de dans zelf kunnen instuderen. Daarbij is rekening gehouden met verschillende varianten zodat het voor iedereen mogelijk is om mee te doen, want Kinderen voor Kinderen is er voor iedereen.

Koningsspelen 2021

Vanaf nu kunnen alle kinderen in Nederland enthousiast het liedje en de dans van ‘Zij aan zij’ oefenen voor de feestelijke start van de Koningsspelen op 23 april 2021.