Hilversum,
25
maart
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

KINDEREN VOOR KINDEREN BRENGT NIEUW KONINGSSPELENLIED ‘FITTOP10’ UIT

Het is zover: het tiende Koningsspelenlied van BNNVARA’s Kinderen voor Kinderen is uit! De titel ‘FitTop10’ sluit dit jaar niet alleen aan op het thema ‘Voel Je Fit’ van de Koningsspelen van 2022, maar ook op het tienjarig bestaan. Voor deze speciale editie zingen de kinderen in dit vrolijke nummer een stukje van alle negen nummers van de afgelopen Koningsspelen en dagen ze alle kinderen uit om fit te worden, want daardoor voel je je fijner én is alles leuker. De tekst is geschreven door Lucia Marthas en Willem Laseroms, Jermain van der Bogt en Luuk van Kesteren zijn verantwoordelijk voor de muziek. 

Het nieuwe nummer ‘FitTop10’ is zowel op de website van Kinderen voor Kinderen, als op YouTube en alle online muziekplatforms te vinden. Dit is het eerste nummer van de twaalf nieuwe liedjes die op album 43 verschijnen. Het volledige album verschijnt in het najaar. 

Nieuwe videoclip 

De nieuwe videoclip van 'FitTop10' is een andere clip dan we normaal van Kinderen voor Kinderen gewend zijn. Ze vieren namelijk de tiende editie van de koningsspelen met een heuse ‘Superbowl Halftime show’. De opnames hiervan vonden plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam. En dat deden de kinderen van koor 43 niet alleen; in het stadion deden namelijk meer dan 700 kinderen, een brassband én een groep cheerleaders mee. 

Bekijk hier de clip. 

Koningsspelen 2022 

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima geven vrijdagochtend 22 april het startsein voor de landelijke opening van de Koningsspelen op Brede School Poptahof in Delft. Uiteraard is het koor van Kinderen voor Kinderen hierbij aanwezig met een optreden van de FitTop10. 

Vanaf nu kunnen alle kinderen fanatiek het liedje en de dans van ‘FitTop10’ oefenen voor deze feestelijke start van de Koningsspelen. Maandag 28 maart verschijnen een dansvideo, zangvideo en songtekstvideo om kinderen en leerkrachten hierbij te helpen. Net als vorig jaar komt er ook een video met gebarentaal.