Hilversum,
07
april
2023
|
09:48
Europe/Amsterdam

‘KINDEREN VOOR KINDEREN’ BRENGT HERDENKINGSLIED ‘TWEE MINUTEN STILTE’ UIT

‘Kinderen voor Kinderen’ en ‘Nationaal Comité 4 en 5 mei’ gaan een samenwerking aan om kinderen bewuster te maken over het belang van herdenken en het vieren van vrijheid

Sinds 1980 brengt ‘Kinderen voor Kinderen’ elk jaar een nieuw album uit met vrolijke, serieuze, verdrietige en brutale liedjes. Op deze manier maakt ‘Kinderen voor Kinderen'  maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar. In de afgelopen 43 jaar zijn veel thema’s de revue gepasseerd, maar nog niet eerder is er een lied uitgebracht over de herdenking op 4 mei en de bevrijding op 5 mei. Tot nu; want in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het Metropole Orkest heeft ‘Kinderen voor Kinderen’ het nummer ‘Twee Minuten Stilte’ gemaakt.

'Twee Minuten Stilte’ legt op een begrijpelijke manier uit waarom we op 4 mei twee minuten stil zijn en waarom het belangrijk is om te herdenken. Het maakt een beladen onderwerp bespreekbaar en draagt bij aan het besef dat vrijheid niet is iets dat je voor lief kunt nemen. Luister ‘Twee Minuten Stiltehier.

Op 4 mei treedt het koor voor het eerst met het nummer op tijdens de Nationale Kinderherdenking in Madurodam, een herdenking speciaal voor, door en met kinderen.

Op 14 april komt de videoclip van ‘Twee Minuten Stilte’ uit, waarin verschillende monumenten centraal staan die ons eraan herinneren waarom we op 4 en 5 mei stil staan bij onze vrijheid.

Portretten ‘Thuis is het Oorlog’
In Nederland wonen bijna zevenduizend kinderen die zijn gevlucht uit een land waar het oorlog is. Ellen, Sonya en Omar hebben dit alle drie meegemaakt. In ‘Thuis is het Oorlog’ vertellen ze hun verhaal aan ‘Kinderen voor Kinderen’ presentatrice Raïsha Zeegelaar. De portretten zijn vanaf maandag 1 mei om 16.00 uur te zien op het YouTube-kanaal van ‘Kinderen voor Kinderen’ en op www.kinderenvoorkinderen.nl

‘Kinderen voor Kinderen’ is een productie van BNNVARA.