Hilversum,
25
augustus
2017
|
16:00
Europe/Amsterdam

KINDEREN VOOR KINDEREN 38: GRUWELIJK ENG

SINGLE RELEASE OP 1 SEPTEMBER, ALBUM RELEASE OP 22 SEPTEMBER

Op vrijdag 1 september komt de nieuwe single van Kinderen voor Kinderen uit:Gruwelijk eng. Het nummer is geschreven door muziekproducer Tjeerd P. Oosterhuis en kinderboekenschrijver Jozua Douglas. Trollen en draken, heksen en kraaien: een lekker eng nummer! Het lied is voor het 6e jaar op rij het themalied van de Kinderboekenweek (4-15 oktober) dat dit jaar in het teken staat van gruwelen en griezelen.

Jozua Douglas: "Normaal schrijf ik altijd alleen. Nu deed ik het samen met Tjeerd, dat was best spannend, maar het ging ontzettend goed. Ik ben heel blij met dit lied!" Ook de videoclip is vanaf 1 september te zien op de website van Kinderen voor Kinderen(creative & eindchoreografie Lucia Marthas).

38e album op 22 september
Samen met een enthousiast team van muziek/tekstschrijvers levert Tjeerd P. Oosterhuis een nieuwe cd af met 12 liedjes waaronder de hits Okido en Haai-alarm! Ook de laatste single Hier word ik gelukkig van, waarvoor Tjeerd zich liet inspireren door negen kinderen die door het Jeugdcultuurfonds en Jeugdsportfonds worden gesteund, staat op dit nieuwe album.

Tjeerd: "Dit is misschien wel het meest uitgebalanceerde album tot nu toe. De voldoening is erg groot nu het weer gelukt is om een heel veelzijdig en afwisselende sterke cd te maken. Het is mooi te zien dat er zoveel te gekke artiesten, bekende en onbekende liedjesschrijvers en nieuwe talenten zich blijven aandienen voor Kinderen voor Kinderen. Het is nog steeds ook voor mij een eer en voorrecht hieraan mee te mogen werken. We bereiken miljoenen kinderen en gezinnen, en kunnen door middel van positieve en educatieve liedjes een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen in alle lagen van de bevolking geven.”

Het Kinderen voor Kinderen Koor staat onder leiding van koordirigent Michiel Rozendal. De nieuwe liedjes zijn op 17 november om half 8 te zien in de traditionele tv-uitzending bij Zapp op NPO 3. Vanaf zaterdag 30 september zendt BNNVARA, als onderdeel van Zapp Live, de 7-delige serie Kinderen voor Kinderen Gruwelijk eng uit.

Afas Concerten en Gouden Stuiver
Het wordt een spannend halfjaar voor Kinderen voor Kinderen. Behalve de release van de cd en de tv-uitzending dingt het programma mee naar de Gouden Stuiver voor het beste kinderprogramma van het jaar!

Afgelopen woensdag zijn de kaartjes voor twee extra Kerstvakantieconcerten in Afas Live op 4 januari in de verkoop gegaan. De kaartjes voor 3 januari waren snel uitverkocht. Te bestellen via de website van Kinderen voor Kinderen.

Promotie exemplaren van het album Gruwelijk eng zijn digitaal of op cd beschikbaar op aanvraag vanaf 11 september.