12
december
2012
|
10:58
Europe/Amsterdam

KANNIBALEN DENNIS EN VALERIO TERUG MET PROEFKONIJNEN

NUCHTERE ANTWOORDEN OP BEZOPEN VRAGEN IN BNN-SHOW

Kun je het dak eraf feesten? Lukt het om met de kleine flesjes die zijn toegestaan in het vliegtuig een verwoestende bom maken? En kun je echt verdrinken in drijfzand? In het nieuwe seizoen Proefkonijnen geven Dennis Storm en Valerio Zeno nuchtere antwoorden op bezopen vragen! De BNN-presentatoren stellen zichzelf volledig ter beschikking aan de wetenschap. Ze dompelen zich onder in de materie en ondergaan de proeven aan den lijve. Bij de eerste opnamen gisteren werd al meteen duidelijk dat dit soms met gevaar voor eigen leven is. Bij het beklimmen van een muur met behulp van stofzuigers donderde Dennis hard naar beneden, waardoor hij op de EHBO belandde. Proefkonijnen is vanaf 14 januari iedere maandag om 21.30 uur te zien bij BNN op 3. Wil je er met je neus bovenop zitten in de studio? Dat kan! Meld je aan als publiek via proefkonijnen.bnn.nl.

Valerio: ‘Wetenschap bedrijven en ravotten met m'n grote vriend Dennis, een mooier experiment bestaat er voor mij niet.’ Dennis: ‘Proefkonijn zijn doet soms pijn en de eerste les van dit seizoen is dan ook dat zelfs proefkonijntjes weleens verkeerd terecht kunnen komen.’ Naast de reportages van proeven doen Dennis en Valerio in de studio onverwachte experimenten waar ook het publiek zo nu en dan vol in meegezogen wordt. Lieven Scheire en Bas Haring geven samen met een expert uitleg bij de bevindingen van de BNN-presentatoren.

In het eerste seizoen Proefkonijnen zochten Dennis en Valerio uit hoe het is om een olifant als huisdier te hebben, of het mogelijk is om blind auto te rijden en hoe mensenvlees smaakt. Met de ‘kannibalen-actie’ werden de BNN-presentatoren plotseling wereldnieuws. Ze lieten chirurgisch een stukje vlees uit elkaars bil en zij snijden om dit te laten bereiden door een topkok. Conclusie: een biefstukje. Niks meer, niks minder.

Check alvast een voorproefje van het nieuwe seizoen Proefkonijnen!


Als eerste op de hoogte zijn van BNN-nieuws?

Volg @omroepBNN op Twitter!

Voor meer informatie: BNN Communicatie
Thijs Verheij, 035-6268913, thijs.verheij@bnn.nl