Hilversum,
18
december
2018
|
14:01
Europe/Amsterdam

JURRE GELUK NIEUWE PRESENTATOR VAN JE ZAL HET MAAR HEBBEN

VANAF DINSDAG 8 JANUARI BIJ BNNVARA OP NPO 3

Elke nacht is een nachtmerrie omdat je ondraaglijke hoofdpijnaanvallen hebt, je bent zo breekbaar dat zelfs een nies je ribben kan breken of je bent één van de 25 mensen wereldwijd die de zeldzame, onbekende en progressieve Noordzeeziekte heeft. In een nieuw seizoen van Je Zal Het Maar Hebben neemt Jurre Geluk het presentatiestokje over van Tim Hofman. Jurre ontmoet in dit 18e seizoen inspirerende en dappere jonge mensen met een zeldzame aandoening of ziekte. Ze laten zien dat ze, ondanks hun aandoening, niet aan de zijlijn maar midden in het leven staan. Je Zal Het Maar Hebben is vanaf dinsdag 8 januari om 21:00 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Jurre: “Al van jongs af aan keek ik naar Je Zal Het Maar Hebben. Later stond dit programma heel hoog op mijn bucketlist om te mogen presenteren en ik had nooit durven hopen dat ik het ook daadwerkelijk mocht gaan maken. Dit seizoen volg ik waanzinnige jonge mensen. Tijdens het draaien kreeg ik wel 10.000 reality-checks en werd ik weer met beide benen op de grond gezet, maar wat een levenslust heb ik gevoeld bij deze mensen. Het was een eer om ze te mogen portretteren.”

In de eerste aflevering volgt Jurre de 14-jarige Esmee. Esmee heeft Arterio Veneuze Malformatie (AVM). Dit uit zich bij haar in een grote ader die haar hele gezicht bedekt. Haar gezicht is hierdoor sterk vervormd en extreem gevoelig voor bloedingen. Als deze ader gaat bloeden kan dit fatale gevolgen hebben. Esmee is al meerdere keren met ernstige bloedingen in het ziekenhuis beland en daarom moet haar moeder altijd bij haar in de buurt zijn om te helpen als het misgaat. Esmee laat zich niet tegenhouden en sleept haar moeder gewoon overal mee naar toe. De 22-jarige Kees heeft geen knieën, geen ellebogen en geen handen, maar hij weet zich prima te redden in de maatschappij. Zo heeft hij net een nieuwe job bij de klantenservice van een telecombedrijf en is hij gek op hardrock en voetbal. Kees is positief en hij praat openhartig en met veel humor over zijn leven als kleine man met grote plannen.

Verder in dit seizoen zien we onder anderen Yaira met Gilles de la Tourette, Kevin die als gevolg van een ongeluk leeft met onafgebroken helse pijnprikkels, Joram die het grootste deel van de dag aan de beademing zit door de progressieve spierziekte Nemaline Myopathie, Louelle met de ziekte van Crohn en Mario die als gevolg van alcoholmisbruik door zijn moeder verslaafd en met de hersenaandoening Foetaal Alcoholsyndroom ter wereld kwam.