Hilversum,
14
november
2019
|
17:13
Europe/Amsterdam

JURRE GELUK EN KAJ VAN DER REE ZIJN DE NIEUWE PROEFKONIJNEN

Show met nuchtere antwoorden op bezopen vragen terug bij BNNVARA op NPO 3

Kun je functioneren als de wereld letterlijk op zijn kop staat? Kun je een mug dronken voeren met bloed van een bezopen mens? En in het kader van duurzaamheid: kun je aangereden dieren eten? De populairwetenschappelijke BNNVARA-show Proefkonijnen is terug met twee nieuwe presentatoren: Jurre Geluk en Kaj van der Ree. Het nieuwe duo dat hun lichaam aan de wetenschap beschikbaar stelt, onderzoekt vragen die waarschijnlijk nog nooit bij je waren opgekomen, maar waarop je het antwoord absoluut wilt weten. Proefkonijnen is vanaf 13 januari 2020 iedere maandag om 20:25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3. 

Jurre: “Ik vond Scheikunde op school fantastisch: experimenten en proefjes doen, maar helaas was ik er zo slecht in dat ik het moest laten vallen. Nu mogen Kaj en ik zelf het proefkonijn zijn en zo alsnog bizarre en spannende experimenten uitvoeren. Ik vind het heel vet dat ik zo een inhaalslag kan maken en wetenschap toegankelijk kan maken voor mensen zoals ik.”

Kaj: ”Ik was altijd al bezig met grenzen opzoeken en experimenteren. Nu heb ik daar eindelijk een goede reden voor en kan ik me als proefkonijn inzetten voor de wetenschap! Dat Jurre en ik straks vanuit de legendarische Proefkonijnenstudio deze experimenten mogen delen is natuurlijk extra vet!”

Jurre Geluk is presentator van Je Zal Het Maar Hebben en Spuiten en Slikken. Kaj van der Ree is radio-dj bij BNNVARA op 3FM, presentator en Youtuber. Proefkonijnen is zijn eerste televisieprogramma bij BNNVARA. Jurre en Kaj bereiden zich al jaren voor om Proefkonijn te mogen zijn, zoals te zien is in deze video. Jurre en Kaj treden in de voetsporen van de illustere duo’s Valerio Zeno en Dennis Storm (seizoen 1 t/m 4) en Jan Versteegh en Geraldine Kemper (seizoen 5 en 6). De Proefkonijnen hebben door de jaren heen in naam van de wetenschap een hoop spraakmakende onderzoeken uitgevoerd. Zo aten Dennis en Valerio een stuk van elkaars bil en dij, stortten Geraldine en Jan bij een stunt met een brommobiel tegen een boom en ging het fragment waarbij bij Dennis en Valerio weeën werden opgewekt de hele wereld over.