Hilversum,
26
december
2016
|
22:02
Europe/Amsterdam

JUDOKA HENK GROL WINT BUREAU SPORT TEST 2016

OUD-FORMULE 1 COUREUR GIEDO VAN DER GARDE TWEEDE EN HOCKEYSTER MAARTJE PAUMEN DERDE

Hoeveel condooms waren er gemiddeld per sporter in het Olympisch Dorp beschikbaar voor de Sporters? Hoe lang is de evenwichtsbalk? En toen Max Verstappen zijn GP-overwinning behaalde in Spanje, wat waren de exacte woorden van commentator Olav Mol toen Max over de finish reed? Met 25 uiteenlopende vragen testten Erik Dijkstra en Frank Evenblij vanavond de kennis van de Nederlandse sportgeschiedenis onder zeven bekende sporters én het publiek in De Bureau Sport Test 2016, bij de VARA op NPO 3. Judoka Henk Grol stelde teleur op de Olympische Spelen, maar bewees zichzelf vanavond met de winst van de Bureau Sport Test 2016 bokaal. Hij had 17 goede antwoorden van de 25.

Tweede werd voormalig coureur Giedo van der Garde met 16 goede antwoorden en de derde plaats behaalde hockeyster Maartje Paumen met 14 punten. Ze versloegen daarmee olympisch zeilkampioen Marit Bouwmeester, topgolfer Joost Luiten, ex-profvoetballer Khalid Boulahrouz en boksster Nouchka Fontijn. De meeste vragen goed had echter publiekswinnaar Jan van der Meulen, die speaker is in IJsstadion Thialf in Heerenveen. Hij had maar liefst 23 vragen goed en nam ook de felbegeerde bokaal mee naar huis. Jan: “Meedoen is belangrijker dan winnen, maar het is toch wel heel speciaal om te winnen.”

Te gast waren onder andere Olympisch Kamioenen Maaike Head en Ilse Paulis, onlangs nog verkozen tot sportploeg van het jaar, zij duelleerden een minuut tegen elkaar op de roeimachine, maar ook wereldkampioen freerunnen Bart van der Linden en handboogschutter Mick de Bakker zorgden voor spektakel. Mystery guest Jeffrey Herlings kwam op zijn crossmoter de studio in en gaf de studiovloer een ander kleurtje…

De kijker thuis kon meespelen op tablet of smartphone via een tweede scherm. Meer weten over het programma Bureau Sport? Volg Frank en Erik via de site van Bureau Sport.