Hilversum,
19
juni
2018
|
14:05
Europe/Amsterdam

JOCHEM MYJER GASTPRESENTATOR JUBILEREND VROEGE VOGELS

40-JARIG JUBILEUM VROEGE VOGELS AANSTAANDE ZONDAG BIJ BNNVARA OP NPO RADIO 1

Jochem Myjer kruipt op zondag 24 juni achter de microfoon van het radioprogramma Vroege Vogels. Voor de komiek, die bioloog en groot vogelliefhebber is, gaat hiermee een wens in vervulling. Samen met Menno Bentveld presenteert hij het 40-jarig jubileum van het natuurprogramma aanstaande zondagochtend van 7.00 tot 10.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 1.

In de veertig jaar Vroege Vogels-radio werden zo'n tweeduizend uitzendingen gemaakt en wordt de luisteraar wekelijks bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van natuur, milieu en klimaat. Al die jaren staat het programma ook stil bij al het moois dat de natuur ons biedt, op elk moment en in elk seizoen van het jaar. Met succes, want nog steeds is Vroege Vogels één van de best beluisterde programma’s op NPO Radio 1.

Voor de jubileumuitzending zal de blik gericht worden op de toekomst. Zo zal Jochem onder meer interviews houden over trekvogels, weidevogels en duurzaamheid in de sportvisserij. Bijzondere gast is ook Lies Visschedijk, groot fan van Vroege Vogels. Zij gaat als verslaggever op pad om een onderwerp over insecten te maken. Verder besteedt het programma aandacht aan de bonte vliegenvanger, klimaatverandering en de komst van de goudjakhals naar Nederland. In de uitzending zullen Freek Vonk en Dolf Jansen een column voorlezen.

Vroege Vogels is iedere zondagochtend te beluisteren van 7.00 – 10.00 uur bij BNNVARA op NPO radio 1.

Jochem Myjer is genomineerd voor de Poelifinario 2018 (uitreiking 1 oktober)

Vroege Vogels is genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon 2018 (uitreiking donderdag 21 juni)