Hilversum,
29
augustus
2017
|
11:30
Europe/Amsterdam

JESSICA VILLERIUS GEEFT UNIEKE INKIJK IN HET WERK VAN DE FAMILIERECHERCHEUR

EERSTE AFLEVERING OVER ZINLOOS GEWELD IN SITTARD

In de zesdelige documentaireserie de Familierechercheur van Jessica Villerius geven familierechercheurs een exclusieve inkijk in hun werk. Zij balanceren vaak tussen twee verschillende werelden met aan de ene kant het verdriet, woede en soms zelfs haat van de nabestaanden en aan de andere kant hun collega’s van het onderzoeksteam die er alles aan doen om de dader te pakken. De Familierechercheur is vanaf 15 september elke vrijdag om 21.20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

De eerste aflevering vertelt het tragische verhaal van Glenn van Haen.

Op 23 juni 2012 wordt de 23-jarige Glenn uit Munster-Geleen tijdens een avondje stappen in Sittard na een woordenwisseling op zijn borst geslagen en overlijdt vrijwel direct. Familierechercheurs Nettie Bult en Jacqueline Bruggers van de Nationale Politie worden opgelijnd om de familie van Glenn bij te staan.

Verdachte in de zaak is de 25-jarige Geoffrey P. De man staat in het Limburgse circuit bekend als kickbokser. Geoffrey kent Glenn niet persoonlijk, maar hoort van een vriend over een ruzie tijdens een voetbaltoernooi. Glenn haalde daar twee vechtende jongens uit elkaar. Als Glenn later in de stad de verjaardag van een van zijn vrienden viert, gaat het mis: Geoffrey slaat Glenn met een klap dood.

In de serie De Familierechercheur staat per aflevering een moordzaak centraal met twee familierechercheurs. Zij nemen ons mee terug naar de heftige weken na de moord, die het leven van de families die zij bijstonden, voor altijd heeft veranderd. Zinloos geweld, een moord met een kleinkind als getuige, een crime passionel of dodelijk geweld op het voetbalveld. Jessica Villerius: ‘Ik vind het zeer bijzonder dat de politie dit unieke inkijkje wil geven in een tak van hun werk die zo ontzettend fragiel is. Ik heb met verbazing toegekeken hoe die strakke balans tussen harde noodzaak en zachte betrokkenheid werd bewaakt’.