Hilversum,
23
oktober
2017
|
11:56
Europe/Amsterdam

JEROEN VAN KONINGSBRUGGE MAAKT REGIEDEBUUT IN VIERDE SEIZOEN SMERIS

VANAF 21 JANUARI TE ZIEN BIJ BNNVARA OP NPO3

Er komt definitief een vierde seizoen van de politieserie Smeris bij BNNVARA. Hoofdrolspelers Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven zitten momenteel middenin de opnames van de nieuwe reeks. Jeroen van Koningsbrugge maakt in dit vierde seizoen zijn regiedebuut, hij neemt de regie voor zijn rekening van drie afleveringen. De overige zeven afleveringen worden geregisseerd door Marc Willard. Het nieuwe seizoen van Smeris is vanaf 14 januari elke zondag om 20:55 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Rechercheur en regisseur

Eerder was er al eens sprake van dat Jeroen van Koningsbrugge een aflevering zou gaan regisseren, maar nu gaat het dan echt gebeuren: Na het spelen in Smeris en het meeschrijven aan de serie is het te gek om het vertrouwen te krijgen ook een paar afleveringen te regisseren”. De acteerprestaties van Van Koningsbrugge in onder andere Smeris werden onlangs tijdens het jaarlijkse Gouden Televizier-Ring Gala beloond met de Zilveren Televisie-Ster Acteur.

Over het vierde seizoen van Smeris
In het vierde seizoen van Smeris lijkt de rust in Tilburg teruggekeerd. Willem (Dennis van de Ven) heeft de leiding over het politiekorps van Marcel (Hans Ligtvoet) overgenomen en Theo (Jeroen van Koningsbrugge) en Maartje (Kiki van Deursen) leiden een rustig leven met kleine TJ. Maar nog voordat Willem gewend is aan zijn nieuwe functie als hoofd van de politie Tilburg, belandt hij in een zaak waarin het verschil tussen recht en rechtvaardigheid op scherp komt te staan en die langzaam verandert in een spel op leven en dood.

Dennis van de Ven vult aan: “Dit seizoen heeft Willem de functie van zijn voormalige baas Marcel op zich genomen. De druk die dat oplevert maakt het weer een heerlijk seizoen om ‘Willem Niessen, teamchef Tilburg’ te spelen.”

Ook andere bekende castleden, zoals Susan Visser, keren terug in het vierde seizoen van Smeris. De cast wordt aangevuld met een groot aantal nieuwe personages, wie dat zijn wordt later bekend gemaakt.