01
juni
2015
|
21:48
Europe/Amsterdam

JELLE BRANDT CORSTIUS WINT BNN’S NATIONALE REISTEST 2015

REISKENNIS VAN NEDERLAND EN BEKEND NEDERLAND GETEST IN BNN-PROGRAMMA

De Nederlandse journalist, publicist en programmamaker Jelle Brandt Corstius heeft vanavond De Nationale Reistest 2015 gewonnen bij BNN met een 8. Hij nam het op tegen Rick Brandsteder, Everon Jackson Hooi, Josje Huisman, Vivienne van den Assem, Maurice Lede en Patricia Paay. In het programma werd de reiskennis van het publiek en de kijker thuis getest. De presentatie was in handen van Dennis Storm en Geraldine Kemper.

Jelle wist tijdens de test al dat hij veel vragen goed had maar vreesde ook geduchte concurrentie uit onverwachte hoek: “Ik zie Patricia Paay als mijn grootste concurrent. Ze zou weleens naïef kunnen spelen maar ondertussen alles goed hebben.” Patricia werd echter vijfde. Vivienne van den Assem eindigde laatste bij de BN’ers met een 4.8 maar ze bleef positief: “Het feit dat ik laatste ben geworden zie ik als een mooi excuus om nog meer te gaan reizen dan ik al doe.”

De achttien vloggers van het nieuwe dagelijkse programma 3 op Reis Backpack (ma-vr 19.55 uur NPO3) streden mee om te kijken wie er van hen de meeste reiskennis had. Thuis speelden mensen mee via het tweede scherm. De thuiswinnaar heeft een reis naar Zuid-Afrika gewonnen.

Voor meer informatie: Communicatie BNN-VARA.

Monique Rütter, 088-6766947, monique.rutter@bnnvara.nl