Hilversum,
21
februari
2017
|
11:27
Europe/Amsterdam

JAN VERSTEEGH PRESENTEERT VIERDE EDITIE ‘DE AVOND VAN DE FILMMUZIEK’

BNN PRESENTEERT ‘DE AVOND VAN DE FILMMUZIEK’ OP RADIO 4 EN NPO 1

Wat is de film Jaws zonder de muziek van John Williams? En hoe herkenbaar is Once Upon A Time in the West zonder de klanken van Ennio Morricone? Hoe ontroerend, zenuwslopend of heldhaftig is je favoriete filmscène eigenlijk zonder muziek? Op woensdag 22, donderdag 23 en vrijdag 24 februari speelt Het Metropole Orkest, onder leiding van dirigent en Maestro-voorzitter Vincent de Kort, de mooiste filmcomposities in het Koninklijk Concertgebouw tijdens de vierde editie van De Avond van de Filmmuziek. De avonden worden gepresenteerd door BNN-presentator Jan Versteegh, die het publiek meeneemt langs de muzikale hoogtepunten die de grootste filmcomponisten ons schonken. De co-host van de avonden is de Britse bassist van het Koninklijk Concertgebouworkest Dominic Seldis en zijn er gastoptredens van o.a. Mike Boddé, Noortje Herlaar, Het Nederlandse Concertkoor, Hermine Deurlo, Geert Chatrou en de jonge violiste Noa Wildschut. Alle avonden waren in korte tijd uitverkocht. De Avond van de Filmmuziek wordt op donderdag 23 februarilive uitgezonden op NPO Radio 4 in het kader van de week van de filmmuziek. Daarnaast wordt De Avond van de Filmmuziek in twee delen uitgezonden op vrijdag 24 en vrijdag 31 maart om 00.15 uur bij BNN op NPO1.

Jan Versteegh: "Filmmuziek is de verbindende factor tussen de ervaren klassieke luisteraar en beginnende orkestontdekker. Deze avond zoomt in op de muziekstukken uit films die we allemaal kunnen dromen, maar dan nu live gespeeld door het fantastische Metropole Orkest. Ik heb er zin in!"

Eerbetoon aan Toots Thielemans
Tijdens de vierde editie van het muziekspektakel wordt er, naast een aantal grote en tijdloze klassieke filmcomposities, ook een medley gespeeld van het werk van de in 2016 overleden Belgische mondharmonica virtuoos Toots Thielemans. Thielemans verwierf vooral bekendheid als mondharmonicaspeler en componist. De geboren Brusselaar speelde onder andere de titelmuziek voor de films Midnight Cowboy, Turks Fruit en de serie Baantjer.

Mobiele telefoons mogen tijdens de avonden gewoon aanblijven, want Twitter, Instagram, Facebook, Spapchat, het mag allemaal met #avdf. 

Meer informatie is te vinden op: avondvandefilmmuziek.nl.