Hilversum,
10
januari
2017
|
16:42
Europe/Amsterdam

JAN VERSTEEGH EN GERALDINE KEMPER GEVEN HUN LICHAAM AAN DE WETENSCHAP IN PROEFKONIJNEN

NIEUW SEIZOEN VANAF 16 JANUARI BIJ BNN OP NPO 3

In het nieuwe seizoen van Proefkonijnen geven Jan en Geraldine nuchtere antwoorden op bezopen vragen. Kun je ongetraind de Elfstedentocht schaatsen? Kun je over een brug van kaarsvet lopen? Hoe is het om in de baarmoeder te zitten? Lukt het om jezelf te resetten en wie van de twee is de grootste psychopaat? Ook onderzoeken Jan en Geraldine in hun eigen productentest of wc-papier wel doet wat het moet doen, of allesreiniger alles reinigt en of een afzuigkap daadwerkelijk alles afzuigt. In de studio wordt het tweetal bijgestaan door natuurkundige Lieven Scheire en filosoof Bas Haring. Waar Geraldine en Jan tot nu toe alleen hun eigen lichaam aan de wetenschap hebben gegeven, is het nu ook de beurt aan het publiek om tijdens live experimenten in de studio bezopen vragen te beantwoorden. Een nieuw seizoen Proefkonijnen is vanaf 16 januari iedere maandag om 20:30 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Jan: ‘Het zijn van een proefkonijn is een absolute erebaan. Van een ijskoud Zweden tot de warme baarmoeder, het wordt weer één groot avontuur. Alles voor de wetenschap! Geraldine: ‘Wat een tof seizoen! En wat een plezier heb ik weer gehad met Jan. Veel kwajongensstreken, waar je echt iets van leert. De proef waarin we urine lieten exploderen vond ik wel één van de klappers van dit seizoen!’

Voor nog meer wetenschappelijke kennis, feitjes en nieuwtjes kun je natuurlijk terecht op de website. Daarnaast kun je ook weer je kennis testen in de SnapQuiz op Snapchat.