25
maart
2013
|
16:25
Europe/Amsterdam

JAMAI INTERVIEWT DEKKER IN BNN TODAY OVER ANTIPESTWET

BNN TODAY GEEFT VERVOLG AAN DAG TEGEN PESTEN

Jamai Loman interviewt vanavond staatssecretaris Sander Dekker over zijn plan van aanpak tegen pesten op scholen. In het Radio 1-programma BNN Today ondervraagt Jamai de staatssecretaris vanuit zijn eigen ervaringen als pestslachtoffer. Vandaag maakten Dekker en Kinderombudsman Marc Dullaert bekend dat er een antipestwet komt waarin scholen wettelijk verplicht worden gesteld om pesten te bestrijden met een bewezen effectieve aanpak. In het gesprek komt naar voren dat Dekker vroeger slachtoffer is geweest, maar ook heeft gepest. Het interview is vanavond tussen 20.30 en 22.00 uur te horen in BNN Today op Radio 1.

Jamai richtte begin dit jaar, naar aanleiding van de zelfmoord van Fleur Bloemen, de website gepestmaartrots.nl op. Hierop kunnen bekende en onbekende Nederlanders hun pestervaringen delen om slachtoffers te laten zien dat het beter wordt. Vandaag was Jamai aanwezig bij de presentatie van de antipestwet. De aandacht vanuit de politiek vindt hij een goede stap: ‘Een antipestwet is een goed begin, maar ik vraag me wel af op welke manier die wet op scholen wordt geïntroduceerd. Welke methodes kunnen scholen bijvoorbeeld gebruiken om het pesten tegen te gaan?’

Jamai was begin februari dit jaar ook te gast bij de BNN/KRO thema-uitzending Dag Tegen Pesten. Hierin gingen Arie Boomsma (KRO) en Tim Hofman (BNN) met een deskundig panel in op het hoe en waarom van pesten. Ook vertelden de ouders van Thomas van Balen en Fleur Bloemen over hun verdriet en over mogelijke oplossingen om pesten tegen te gaan. Naar aanleiding van de uitzending werden op dagtegenpesten.nl meer dan 30.000 petities tegen pesten getekend.

BNN Today is het actuele programma van BNN op Radio 1. BNN Today besteedt naast nieuws en actualiteiten ook veel aandacht aan sport, media en crime. Het programma wordt elke werkdag uitgezonden van 20.30 tot 22.00 uur op Radio 1.


Voor meer informatie: BNN Communicatie
Marloes van Grotel, 0356555321, marloes.van.grotel@bnn.nl