Hilversum,
31
januari
2022
|
14:29
Europe/Amsterdam

IT’S A MATCH: DE NIEUWE MAÎTRE VAN ‘FIRST DATES’ IS DENICE DEST

Van ‘door bitch’ bij nachtclubs naar maître van First Dates. Denice Dest (42) opent samen met barman Victor voor de tiende keer de deuren van het First Dates Restaurant. Dé plek waar singles uit het hele land op zoek gaat naar ware liefde. "Als iemand me dit een halfjaar geleden zou vertellen, had ik diegene keihard uitgelachen." Denice heeft als doel om iedereen een warm welkom te geven. "Want ik vind het nogal wat. Het is echt super stoer dat ze dit doen, dat ze voor het oog van iedereen op zoek gaan naar de liefde en zich kwetsbaar opstellen tegenover iemand die ze helemaal niet kennen. Dus het minste wat ik kan doen is dat ik liefde voor hen heb." Het nieuwe seizoen van ‘First Dates’ is vanaf maandag 7 februari om 19.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3

Denice: "Toen ik gebeld werd met de mededeling dat ik het geworden was, heb ik staan dansen in de regen op mijn balkon." 

Gasten ontvangen en omgaan met verschillende mensen, is voor Denice gesneden koek. Jarenlang heeft ze gewerkt als ‘door bitch’ in het Amsterdamse nachtleven, was ze host bij evenementen, beklom ze zelf het podium als stand-up comedian en begeleidde ze mensen als lifecoach. "Als maître wil ik ervoor zorgen dat geen ontmoeting hetzelfde is, want alleen dan ontstaan bijzondere momenten." Denice ontvangt dit seizoen onder anderen Isabella en Dylan, die elkaar vinden in hun open minded levenshouding. Dylan is non-binair en zoekt een partner bij wie die zichzelf kan zijn. Isabella vindt dat wel interessant. Ze zijn allebei gek op make-up. En Dylan heeft voor de date eyeliner opgedaan. Hoewel die zelf blij is met het resultaat, is Isabella wat kritischer. Ook ontmoeten Carolyn en Cecil elkaar dit seizoen. Ze hebben allebei een Surinaamse achtergrond en Cecil is op zoek naar de x-factor bij iemand. Als ze het over hun gedeelde passie ‘koken’ hebben, lijkt er iets moois op te bloeien. Vinden ze de x-factor bij elkaar?  

Online serie: wie wordt de nieuwe maître?  
Hoe zag de zoektocht naar de nieuwe maître eruit? In de driedelige online serie ‘First Dates: wie wordt de nieuwe maître?’ wordt het castingsproces gevolgd. Van eerste gesprekken, tot screentesten en van casten tot de eerste draaidag. Kijk de eerste twee afleveringen nu op npo3.nl/firstdates. Donderdag om 17.00 uur komt de derde aflevering online.