08
juni
2015
|
21:44
Europe/Amsterdam

IONICA SMEETS WINT DE GROTE SUPERWETENSCHAPPELIJKE PROEFKONIJNENTEST 2015

WETENSCHAPPELIJKE KENNIS VAN BEKEND EN ONBEKEND NEDERLAND GETEST BIJ BNN

Ionica Smeets heeft vanavond De Grote Superwetenschappelijke Proefkonijnentest 2015 gewonnen. De wiskundige, wetenschapsjournaliste en columniste versloeg met het rapportcijfer 7.6 Erben Wennemars, Dolores Leeuwin, Martin Gaus, Arjan Postma, Hans Kazan en Marijke Helwegen. In het BNN-programma werd de wetenschappelijke kennis van het publiek en de kijkers thuis getest. De presentatie was in handen van Dennis Storm en Valerio Zeno.

Ionica is blij verrast: “Ik word altijd tweede en ben nu eindelijk eens eerste; de winnaar! Ik zag Dolores als mijn grootste concurrent, maar zij werd tweede. Martin Gaus vond het best frustrerend dat hij met zijn 6 eigenlijk ook zoveel NIET weet.” Huisfilosoof Bas Haring vond de sportieve insteek van de BN’ers mooi: “Weten dat je niet alles weet is beter dan te denken dat je alles weet.”

Al vier seizoenen lang zoeken Dennis en Valerio in Proefkonijnen nuchtere antwoorden op bezopen vragen van kijkers. Deze keer werd de kennis van heel Nederland getest. Kijkers thuis konden meespelen via het tweede scherm.

De beste fragmenten van de afgelopen vier seizoenen Proefkonijnen zijn terug te kijken op de site van Proefkonijnen.


Voor meer informatie: Communicatie BNN-VARA
Monique Rütter, 088-6766947, monique.rutter@bnnvara.nl