Hilversum,
20
februari
2024
|
14:01
Europe/Amsterdam

IN ‘GIPSGEHEIMEN’ DUIKT ACTEUR DOOK VAN DIJCK IN DE GIPSFETISJ

Toen acteur Dook van Dijck (bekend van Soldaat van Oranje, de Slimste Mens en PATTY) in 2019 tijdens een voorstelling zijn voet brak, moest hij in het gips. Op Instagram plaatste hij hier een - op het eerste gezicht onschuldige - foto van, maar al snel bleek deze post veel los te maken. Hij kreeg er 200 volgers bij en de berichten van mensen die opgewonden raakten van zijn gips stroomden binnen. In de vierdelige docuserie ‘Gipsgeheimen’ besluit hij het contact met de gipsfetisj-community aan te gaan. Wat is er zo opwindend aan gips? Hoe is het om een fetisj te hebben? En hou je het geheim of kom je er juist voor uit? ‘3Lab: Gipsgeheimen’ is vanaf zondag 25 februari wekelijks om 16.00 uur te zien bij BNNVARA op het YouTube-kanaal van NPO 3 en te bekijken via npo3.nl

Dook: “Mijn nieuwsgierigheid naar de gipsfetisj-community komt niet alleen door de reacties op mijn gipsen voet; zelf heb ik ook een relatie gehad met iemand die een fetisj heeft, dus ik heb van dichtbij gezien hoe dat is. In deze serie onderzoek ik wat er gebeurt als je erachter komt dat je een gipsfetisj hebt, wat voor keuzes je moet maken en wat voor invloed dat heeft op je leven en relaties." 

In de serie ontmoet Dook verschillende gipsfetisjisten. Hij gaat met ze op pad en vraagt hen het hemd van het lijf. Hij is onder andere bij een coming out als gipsfetisjist én bij een ultieme gips fantasie. Daarnaast zit in elke aflevering een videoclip waarbij de belevingswereld van de gipsfetisjisten verbeeld wordt.

Bekijk hieronder de eerste beelden

download
Trailer Gipsgeheimen