Hilversum,
15
september
2017
|
12:35
Europe/Amsterdam

HOLLANDS HOOP II IN PREMIÈRE OP NEDERLANDS FILM FESTIVAL

Het langverwachte tweede seizoen van de dramaserie Hollands Hoop gaat woensdag 27 september a.s. in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht. Vanaf 4 november is de serie elke zaterdag om 20.25 uur te zien bij de NTR en BNNVARA op NPO 2.

Hollands Hoop vertelt het verhaal van psychiater Fokke Augustinus (Marcel Hensema) die met zijn gezin naar het hoge noorden verhuist om er opnieuw te beginnen, maar daar ongewild in de cannabisteelt terechtkomt.

In het tweede seizoen van Hollands Hoop heeft Fokke de zieltogende boerengemeenschap omgetoverd tot een welvarende mini-maatschappij door een clandestiene wiet-coöperatie te stichten. Maar leider worden is één ding, leider blijven is iets geheel anders...

Hollands Hoop II is genomineerd voor een Gouden Kalf in twee categorieën: beste televisiedrama en beste actrice in een televisiedrama (Hadewych Minis). De eerste reeks was in 2014 ook al genomineerd voor beste televisiedrama, beste acteur in een televisiedrama (Marcel Hensema) en beste actrice in een televisiedrama (Kim van Kooten). Toen won de serie het Gouden Kalf voor beste televisiedrama.

Ook in het tweede seizoen worden de hoofdrollen gespeeld door Marcel Hensema, Kim van Kooten, Martijn Lakemeier, Peter Van Den Begin en Hadewych Minis. Acteurs Gaite Jansen, Camilla Siegertsz en Jonas Smulders maken hun entree. Franky Ribbens schrijft wederom het scenario en de regie is opnieuw in handen van Dana Nechushtan.

In aanloop naar het tweede seizoen zijn momenteel de herhalingen van het eerste seizoen te zien, elke maandagavond om 22.55 uur bij BNNVARA/NTR/VPRO op NPO 2 en op NPO Start.

Hollands Hoop II is een coproductie van de NTR en BNNVARA.

Zie ook: hollandshoop.nl