23
juli
2015
|
16:16
Europe/Amsterdam

“HEY HO LET’S GO” MET BNN OP DE ZWARTE CROSS

GWEN VAN POORTEN EN LARS GIERVELD DOEN VERSLAG VAN ACHTERHOEKS FESTIVAL BIJ BNN OP NPO3

Ronkende motoren, rondvliegende modder, veel bier en uiteraard heel veel goede muziek: ook dit jaar doet BNN verslag van de Zwarte Cross! Gwen van Poorten en Lars Gierveld kunnen niet wachten om voor het eerst met hun microfoons tussen de hossende festivalgangers van hét crossfestival van Nederland te staan. Anouk, Mr. Polska, The Kooks, Flogging Molly en Kenny B. geven optredens tijdens deze 19e editie, maar dat is zeker niet alles! Een moddervet motorcrossprogramma, velen theateracts en dikke stunts zorgen ook voor een weekend lang vermaak. Zwarte Cross is zaterdag 25 juli en zondag 26 juli om 22:45 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Gwen is fan van het festival: “Vorig jaar ben ik voor het eerst op de Zwarte Cross geweest en dat was fantastisch! De combinatie van feest en motorcross maken dit festival uniek. Ik heb onwijs veel zin in een weekend vol Achterhoekse gezelligheid en brommers kieken.”

De Zwarte Cross is, net als BNN eigenlijk, in 1997 voor de gein ontstaan. Het begon als een crosswedstrijd waar iedereen aan mee mocht doen met duizend bezoekers. Zeventien jaar later is het festival uitgegroeid tot een groots evenement met 27 podia en meer dan 185.000 bezoekers. Voor een volledig overzicht van alle artiesten, acts en events van Zwarte Cross ga je naar de website.


Voor meer informatie: BNN Communicatie?

Francine Bout, tel: 088-6766949, Francine.bout@bnnvara.nl