29
april
2015
|
12:40
Europe/Amsterdam

HET ANDERE GELUID VAN VOLENDAM BIJ BNN

DOCUMENTAIRE OVER DE MUZIKALE CARRIÈRE VAN DE BROERS BOND

Heel Nederland kent Volendam van Jan Smit, Nick & Simon en de 3J’s. Ze staan overal in de spotlights en roepen met hun gezellige Nederlandstalige liedjes een romantisch beeld op van het dorpse leven. Maar er is ook een ander geluid in Volendam. Een geluid dat wordt aangevoerd door de broers Frank en Paul Bond. Frank is frontman van de indiefolkband AlascA en Paul vormt met zijn vrienden de band Dandelion. Waar ze in Volendam afwijken omdat ze voorlopers zijn in een nieuwe opkomende scene, is het daarbuiten knokken tegen de vooroordelen over het dorp waar ze zijn geboren. Het Andere Geluid Van Volendam is zaterdag 2 mei om 22.30 uur te zien bij BNN op NPO 3. De trailer is hier al te bekijken.

Met muziek als kapstok vertelt Het Andere Geluid Van Volendam een dorpsverhaal over jongeren uit een hechte gemeenschap die de wereld in willen trekken om hun dromen te verwezenlijken, maar zich ook verbonden voelen met de plek waar ze vandaan komen. Regisseur Allard Detiger heeft deze strijd en de muzikale carrière van de broers Bond en hun bands AlascA en Dandelion gevolgd. AlascA staat inmiddels op de grote Nederlandse poppodia en wordt met de succesvolle release van hun eerste album gezien als de nieuwe Volendamse belofte. Dandelion heeft de eerste EP uitgebracht en timmert hard aan de weg. Maken de broers hun muzikale dromen waar? En lukt dat in hun eigen Volendam, waar de muziek waar zij voor staan weinig te maken heeft met de commerciële palingpop van hun dorpsgenoten?
Het Het Andere Geluid Van Volendam is geproduceerd door Selfmade Films in coproductie met BNN. De film kwam tot stand met steun van het CoBO.
Voor meer informatie, BNN-VARA Communicatie: Maryam Sebbar, 035-6462080, Maryam.sebbar@bnnvara.nl