Hilversum,
21
oktober
2021
|
09:36
Europe/Amsterdam

HENRY VAN LOON, FRESKU, RUBEN VAN DER MEER, RAPPER ADJE EN SEM SCHILT IN NIEUWE SERIE DOWNTOWN

Absurdistische BNNVARA-webserie van Flip van der Kuil en Stephan Miras

De minister-president van Nederland (Ruben van der Meer) heeft maar één missie: Downtown veranderen in een kartbaan. De broers Dick & Dick (Henry van Loon & Fresku) gaan samen met alle inwoners van Downtown en hun pratende papegaai Poepegaai (rapper Adje) er alles aan doen om daar een stokje voor te steken. Maar wanneer ook nog Sem Schilt ontsnapt blijkt te zijn uit de dierentuin, is de chaos compleet.

In de tiendelige comedyserie Downtown, created by Flip van der Kuil (New Kids) & Stephan Miras (Random Shit), hebben de broers Dick en Dick maar één doel: het winnen van een online game met als hoofdprijs 1 miljoen euro. Het winnen van de prijs is van levensbelang; Dick heeft namelijk een zwak hart en met dit geld kan hij een levensreddende operatie ondergaan. Maar in hun dorpje Downtown is het onmogelijk om ongestoord te gamen en de focus te houden op de hoofdprijs. De broers willen niks met hun dorpsgenoten te maken hebben en proberen ze met man en macht buiten de deur te houden. Maar zodra de broers erachter komen dat de minister-president (Ruben van der Meer) van Nederland Downtown wil vernietigen, verandert hun missie en verenigen ze zich met de dorpsgenoten om hun geliefde dorpje te redden. Downtown is vanaf 25 oktober iedere maandag te zien op het YouTube-kanaal van NPO 3.

Flip: “Ik ben bijzonder trots op Downtown. Dit waren de mooiste opnames ooit. En het meest absurde dat ik tot nu toe gemaakt heb.”

Henry: ‘Ik vond het een eer om met deze fantastische groep acteurs deze serie te mogen maken, het was spannend, soms een “beetje warm” in de studio, maar het was vooral ontzettend leuk, grappig en heel erg bijzonder om iedereen te zien stralen in zo’n over de top absurdistische comedyserie. Zo ontzettend veel spelplezier heb ik in al die jaren nog nooit gezien.’

Fresku: Het is zo tof om te zien hoe Flip altijd het maximale uit mij weet te halen. Ik heb steeds dezelfde tekst gehad in de serie en het werd een soort sport om dat op allerlei verschillende manieren te kunnen zeggen, dat heeft me als acteur veel geleerd. Ik mocht mijn eigen taal creëren met slechts één woord. En wat is het fijn dat er ruimte is voor zo’n grappige serie zonder bijbedoelingen. Daarom alle credits naar Flip en Stephan.

Downtown is een coproductie van Dead Duck Productions (een label van Kaap Holland) en BNNVARA. De serie kwam tot stand met steun van het NPO-fonds.

Bekijk hieronder de trailer:

download
Downtown trailer