27
oktober
2014
|
10:00
Europe/Amsterdam

HENNY HUISMAN EN DE 3 J’S IN NIEUW SEIZOEN DE KWIS

OOK JAN DE HOOP EN DIONNE STAX DURVEN HET AAN De meest gevreesde kwismasters van Nederland slijpen hun messen voor een nieuw seizoen van het VARA-programma De Kwis. Joep van Deudekom, Rob Urgert, Niels van der Laan en Jeroen Woe onderwerpen hun gasten aan opdrachten, satirische weekoverzichten en muzikale parodieën. De bekende Nederlander die dat wekelijks voor z'n kiezen krijgt wordt bijgestaan door gastheer Paul de Leeuw. In de eerste aflevering schuift nieuwslezer Jan de Hoop aan. De Kwis is vanaf 1 november iedere zaterdagavond om 20.25 uur te zien bij de VARA op NPO1.

Vorig seizoen verdween een kartonnen versie van Gordon in de papierversnipperaar. De zanger had vlak van tevoren afgebeld en moest het de hele aflevering ontgelden. Ondanks het succes van deze aflevering met een gast van karton, wordt er in het nieuwe seizoen toch gekozen voor gasten van vlees en bloed. Onder anderen de 3J's, Henny Huisman en NOS-presentator Dionne Stax maken hun opwachting aan De Kwis-desk.

De eerste twee seizoenen van De Kwis waren een groot succes met gemiddeld 1,5 miljoen kijkers per aflevering. Het programma werd bekroond met een nominatie voor de Zilveren Nipkowschijf en won een Gouden TV-beeld voor beste nieuwe format.

De Kwis wordt gemaakt door de vier kwismasters, samen met schrijver Edo Schoonbeek en eindredacteur Hans Riemens.